ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομήρου: 'Βρισκόμαστε ενώπιον του θανάσιμου κινδύνου λύσης ντε - γιούρε'

Ομήρου: 'Βρισκόμαστε ενώπιον του θανάσιμου κινδύνου λύσης ντε - γιούρε'

Στο χειρότερο σημείο των τελευταίων 44 χρόνων το Κυπριακό, αναφέρει ο Γιαννάκης Ομήρου.

Η κατάσταση στο Κυπριακό έχει φτάσει στο χειρότερο σημείο των τελευταίων 44 χρόνων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ο οποίος είπε ότι «όλες οι επιλογές λύσης στο Κυπριακό είναι ανοικτές» και ότι μεταξύ αυτών των επιλογών είναι, τόσο η λύση δύο κρατών, όσο και συνομοσπονδίας.

"Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον του θανάσιμου κινδύνου λύσης η οποία θα μετατρέπει σε ντε – γιούρε, την ντε – φάκτο κατάσταση πραγμάτων που επέβαλε η τουρκική εισβολή του 1974. Ενώπιον αυτών των δεδομένων δεν είναι νοητή ούτε η σιωπή, ούτε η προσποίηση άγνοιας των φοβερών κινδύνων. Αισθάνομαι την ανάγκη να προειδοποιήσω, για τις ιστορικές ευθύνες που όλοι επωμιζόμαστε. Το σύνολο του Κυπριακού Ελληνισμού. Αλλά και η Ελλάδα. Τόσο για λόγους ακατάλυτων εθνικών δεσμών όσο και των συμβατικών εγγυητικών υποχρεώσεων" αναφέρει ο κ. Ομήρου.

Προσθέτει ότι η εκτροπή που συντελείται, απειλεί ευθέως την Κυπριακή Δημοκρατία, την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού στην Κύπρο και την προοπτική λύσης που θα κατοχυρώνει την ενότητα λαού –Ε/Κ και Τ/Κ , χώρου, κράτους, θεσμών και οικονομίας και ζητεί επαναδιατύπωση, με σαφήνεια λόγου, των στόχων και των επιδιώξεων μας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top