ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ελπίδα ότι το 2019 θα είναι το έτος λύσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός

Την ελπίδα ότι το 2019 θα είναι το έτος λύσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός

Την ελπίδα ότι το 2019 θα είναι η χρονιά που θα λυθεί το Κυπριακό, εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης 29/1 ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

 
Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των Κρατών Μελών του Νότου, στη Λευκωσία, ο κ. Κόστα αναφέρθηκε στην ανάγκη σεβασμού των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επανένωση της Κύπρου, λέγοντας ότι «ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα».
 
Μιλώντας μέσω μεταφραστή, ο κ. Κόστα αναφέρθηκε παράλληλα στην οικονομική ανάκαμψη που βιώνει η Ευρώπη μετά την κρίση, λέγοντας ότι «υπάρχουν κύκλοι βεβαίως στην οικονομία και να μην ξεχνάμε ότι μπορεί να υπάρξει και αρνητικός κύκλος στο εγγύς μέλλον».
 
Οπωσδήποτε, συνέχισε, η Ευρώπη είναι σήμερα πολύ καλύτερα προετοιμασμένη απ’ ότι ήταν το 2008. Ανέφερε ωστόσο ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που ξεκινήσαμε στην Ευρώπη, ενώ ζήτησε να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου συγκεκριμένα προγράμματα για τον προϋπολογισμό της Ευρωζώνης και την κάλυψη έκτακτων περιστατικών.
 
Χρειαζόμαστε ένα νέο μηχανισμό σταθερότητας στην Ευρωζώνη ως δικλείδα ασφαλείας, είπε ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Αν βοηθήσουμε την Ευρωζώνη αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα σε ολόκληρη την ΕΕ, κατέληξε.
 
Ο κ. Κόστα ευχαρίστησε τέλος των Πρωθυπουργό Τζόζεφ Μουσκάτ για την πρόσκλησή του να φιλοξενήσει την επόμενη Σύνοδο των επτά κρατών μελών του Νότου στη Μάλτα.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top