ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Πήραν παχυλό πακέτο αφυπηρέτησης μέχρι 180.000 ευρώ από Συνεργατισμό και επαναπροσλήφθηκαν

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Πήραν παχυλό πακέτο αφυπηρέτησης μέχρι 180.000 ευρώ από Συνεργατισμό και επαναπροσλήφθηκαν

Τι και αν έφυγαν από την πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα με πρόωρη αφυπηρέτηση, επανήλθαν στην «μετάλλαξη» της Συνεργατικής με μισθούς χιλιάδων ευρώ.

Του Μιχάλη Μενελάου

Κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου την Πέμπτη 20/06, λέχθηκε πως 60 εργαζόμενοι της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, που την «εγκατέλειψαν» με το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης, στη συνέχεια προσλήφθηκαν στην ΚΕΔΙΠΕΣ (Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων).

Η ΚΕΔΙΠΕΣ συστάθηκε στις 14 Αυγούστου 2018 ως ιδιωτική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης και είναι θυγατρική εταιρεία της Συνεργατικής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων Λτδ (Σ.Ε.ΔΙ.ΠΕ.Σ), η οποία κατέχει το 100% της ΚΕΔΙΠΕΣ.

Κατά την αποχώρησή τους οι εν λόγω εργαζόμενοι έλαβαν αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ, με μέγιστο όριο τις 180 χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα, έγινε λόγος στην περίπτωση πρώην εργαζόμενου της Συνεργατικής, ο οποίος αφού αποζημιώθηκε τις 180 χιλιάδες ευρώ για την αποχώρησή του από αυτή, προσελήφθη από την ΣΕΔΙΠΕΣ με μισθό γύρω στις 5 χιλιάδες ευρώ ενώ του παραχωρήθηκε και υπηρεσιακό όχημα της πρώην Συνεργατικής για να κυκλοφορεί.

Για το πιο πάνω θέμα, έκανε αναφορά και η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα η κυρία Χαραλαμπίδου, αναφέρει «αγαπητοί συμπολίτες είμαστε εντελώς ηλίθιοι . Πήραν το πακέτο αποχώρησης από την ΣΚΤ 180000 . Τους επανάφεραν γιατί ήταν αναντικατάστατοι όπως είπαν αλλά τους είχαν Εγκρίνει και την αποχώρηση με το πακέτο, και τώρα τους επανάφεραν και τους δίνουν, σε ορισμένους, 5000 και όλα τα ωφελήματα αυτοκίνητα κλπ. Το πακέτο φυσικά το κράτησαν . Τώρα ποσά τηλέφωνα έπεσαν, ξέρετε το γίνεται συνήθως».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΒΟΥΛΗ: Πωλήθηκε η jaguar του Νικόλα Χατζηγιάννη - 28.800 ευρώ η αξία της

ΒΟΥΛΗ: «Δεν αποτελούν ακίνητα του Κράτους, όσα είχε ο Συνεργατισμός» - Τιμές και αριθμοί

Με χίλια ζόρια ο κατάλογος ακινήτων Συνεργατικής στη Βουλή - Επικαλούνται προσωπικά δεδομένα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top