ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρκικά μαχητικά τα ξημερώματα στους εορτασμούς στα κατεχόμενα για την εισβολή

Τουρκικά μαχητικά τα ξημερώματα στους εορτασμούς στα κατεχόμενα για την εισβολή

Για πρώτη φορά φέτος, τουρκικά πολεμικά F 16 θα πετάξουν στις 2:15 τα ξημερώματα πάνω από την παραλία στο Πέντε μίλι όπου είχε γίνει η απόβαση του τουρκικού στρατού στην εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σκοπιά μέχρι το πρωί» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η «Σκοπιά μέχρι το πρωί» θα ξεκινήσει στο Πέντε Μίλι στις 21.30 απόψε και θα περιλαμβάνει και συναυλία από τον τραγουδιστή Γιασάρ. Χωρίς να αναφέρεται ο αριθμός των πολεμικών, μεταδίδεται ότι στις 2.15 μετά τα μεσάνυχτα τουρκικά F 16 για πρώτη φορά θα πετάξουν πάνω από την συγκεκριμένη παραλία κάνοντας μια περιστροφή ως ένδειξη χαιρετισμού προς τον κόσμο που θα είναι εκεί.

Στο μεταξύ, το πρωί σήμερα διοργανώθηκε εκδήλωση στην κατεχόμενη Λευκωσία στην μνήμη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας το 1974, Μπουλέντ Ετζεβίτ, όπου βρίσκεται άγαλμά του, από την «εστία Σονμεζσιζλέρ» (εθνικιστικό σωματείο κυρίως εποίκων) στην παρουσία του «αναπληρωτή προέδρου της βουλής», Ζορλού Τορέ.

Εξάλλου, επαφές από το πρωί έχουν στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη, την «κυβέρνηση» και την «βουλή» ξένοι βουλευτές που βρίσκονται εκεί για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η ομάδα αυτή αποτελείται από βουλευτές από την Βόρεια Μακεδονία, το Κιργιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Ιορδανία κα το Τσαντ, το οποίο έχει κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας με το ψευδοκράτος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top