ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΟΛΑΣ: O αγώνας ελευθερίας και επιβίωσης θέλει σύνεση και όραμα

ΝΙΚΟΛΑΣ: O αγώνας ελευθερίας και επιβίωσης θέλει σύνεση και όραμα

Ο αγώνας ελευθερίας και επιβίωσης θέλει σύνεση αλλά και όραμα, υπευθυνότητα και πίστη, ανέφερε την Κυριακή 28/7 ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος. 

 

Στον επιμνημόσυνο λόγο του στο μνημόσυνο των ηρώων της Πενταλιάς που τελέστη σήμερα στην Εκκλησία του Αγίου Στυλιανού , ανέφερε πως ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι αγώνας για λύση, αλλά όχι για την οποιαδήποτε «λύση», η οποία θα προδιαγράφει τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και το δικό μας αφανισμό. 

Αγωνιζόμαστε, είπε, και πρέπει να αγωνιζόμαστε για τη πραγματική επανένωση του λαού και του τόπου και όχι για μια εύθραυστη συγκόλληση των διαιρεμένων δια της βίας μερών του νησιού μας. Πρόσθεσε πως ο αγώνας μας πρέπει να προσβλέπει σ’ ένα σίγουρο μέλλον κι όχι σ΄ένα αβέβαιο αύριο και πως πρέπει να είναι αγώνας ελευθερίας, - τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο- , όπως είπε.

Αναφερόμενος στο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ¨ του οποίου το μνημόσυνο τελείται σήμερα στον Κύκκο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως έχουμε χρέος να θυμηθούμε και για μια ακόμα φορά, να τιμήσουμε τον αξέχαστο ηγέτη, Εθνάρχη Μακάριο, τον άνθρωπο, τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρόεδρο που ενσάρκωνε τις ελπίδες του νησιού μας και συμβόλιζε, όπως ανέφερε, τους πιο ωραίους και αξιοπρεπείς αγώνες της πατρίδας μας.  Έχουμε χρέος συνέχισε, να θυμηθούμε και για μια ακόμα φορά να τιμήσουμε και όλους τους γενναίους υπερασπιστές της Δημοκρατίας και της νομιμότητας και τους ηρωικούς μαχητές της Κυπριακής Ελευθερίας.
 
Μετά το πέρας του μνημόσυνου έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου των ηρώων της Πενταλιάς. Του Ηρωμάρτυρα Ηγουμένου του Κύκκου Ιωσήφ ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Τούρκους την 10η Ιουλίου το 1821 ,του ήρωα Κωστάκη Πενταλιώτη ο  οποίος έχασε την ζωή του από τις βόμβες Ναπάλμ κατά τους τούρκικους βομβαρδισμούς του Αυγούστου του 1964 , του ήρωα Ανδρέα Κώσταπου που βρήκε οικτρό θάνατο κατά το προδοτικό πραξικόπημα από μέλη της ΕΟΚΑ Β, και του 19χρονου τότε Ευάγγελου Ευαγγέλου που άφησε την τελευταία του πνοή σε φυλάκιο της πράσινης γραμμής όπου υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974 από βλήμα εχθρικού όλμου. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top