ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεν. Εισαγγελέας για Μητροπολίτη Μόρφου: «Δεν εξετάζεται αν οι δηλώσεις είναι κομψές ή άκομψες, προσβλητικές ή όχι»

Γεν. Εισαγγελέας για Μητροπολίτη Μόρφου: «Δεν εξετάζεται αν οι δηλώσεις είναι κομψές ή άκομψες, προσβλητικές ή όχι»

Τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις σχετικά με το αστυνομικό πόρισμα για την υπόθεση που αφορά τον Μητροπολίτη Μόρφου, ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Σε τηλεφωνική παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα στην ενημερωτική εκπομπή του Alpha Κύπρου, «Alpha Ενημέρωση» επιβεβαίωσε αρχικά ότι ο φάκελος της υπόθεσης έχει μεταβιβαστεί στην Νομική Υπηρεσία από τις 29 Αυγούστου και μάλιστα, σημείωσε ότι έχει ήδη μελετηθεί από λειτουργούς του ποινικού τομέα.

Η λήψη της τελικής απόφασης, όπως ανέφερε, θα ληφθεί το συντομότερο δυνατό.  

Ο κ. Κληρίδης ξεκαθάρισε: «Το υπό εξέταση θέμα δεν είναι κατά πόσο οι δηλώσεις του Μητροπολίτη ή απόψεις που έχει εκφράσει, κατά πόσο είναι ορθές, κατά πόσο είναι βάσιμες ή λανθασμένες, αν υποστηρίζονται επιστημονικά ή όχι, αν συνιστούν απόψεις της εκκλησίας ή υιοθετούνται. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο ούτε κατά πόσο είναι αξιόμεμπτες, επιλήψιμες, κομψές ή άκομψες, προσβλητικές ή όχι».

Πρόσθεσε: «Το μόνο υπό εξέταση θέμα είναι αν μπορούν ή όχι να στοιχειοθετήσουν ένα συγκεκριμένο ποινικό αδίκημα. Αν υπάρχει οποιαδήποτε παράβαση του κώδικα που περιέχει διατάξεις για την απαγόρευση υποκίνησης βίας ή μίσους ή κατά πόσο παραβιάζονται πρόνοιες του πιο πρόσφατου της καταπολέμησης μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας του νόμου του 2011. Αυτό είναι το μόνο ζητούμενο για το οποίο θα ληφθεί και η σχετική απόφαση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top