ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Προκοπίου: Oι πολλαπλές κρίσεις μπορούν να επιλυθούν μόνο όταν αποκατασταθεί η ειρήνη και η ασφάλεια

Γ. Προκοπίου: Oι πολλαπλές κρίσεις μπορούν να επιλυθούν μόνο όταν αποκατασταθεί η ειρήνη και η ασφάλεια

Οι πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο (Κ.Σ. ΕγΜ) που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη(19/12) στο Στρασβούργο. Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησε ο βουλευτής Γεώργιος Προκοπίου.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και οι προοπτικές για το 2020, καθώς και προσχέδιο ψηφίσματος για την πάταξη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην περιοχή της Μεσογείου.
 

Σε παρέμβασή του ο κ. Προκοπίου αναφέρθηκε στην κατάσταση αστάθειας και συγκρούσεων που συνεχίζει να επικρατεί σε ορισμένες χώρες της λεκάνης της Μεσογείου με συνέπειες και για τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής. Αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις για την ειρήνη, σταθερότητα, ευημερία, αλλά και τη δημοκρατία από παρεμβάσεις τρίτων χωρών στο εσωτερικό κρατών της Μεσογείου.
 
 
Ο κ. Προκοπίου σημείωσε ότι οι πολλαπλές αυτές κρίσεις μπορούν να επιλυθούν μόνο όταν αποκατασταθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Υεμένη και φυσικά όταν επιλυθεί το Μεσανατολικό, μέσω πολιτικών προσεγγίσεων, που συνδυάζουν την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της λεκάνης της Ευρωμεσογείου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο



ΠτΔ: Μοναδικός στόχος η επανένωση στη βάση ψηφισμάτων ΟΗΕ

ΠτΔ: Μοναδικός στόχος η επανένωση στη βάση ψηφισμάτων ΟΗΕ

Μοναδικός στόχος είναι η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον επιμνημόσυνο λόγο του στο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα Μιχαήλ Ολύμπιου που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου στα Λύμπια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top