ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: «Καθήκον μας να μην ζήσουμε τον πόνο του παρελθόντος»

Ακιντζί: «Καθήκον μας να μην ζήσουμε τον πόνο του παρελθόντος»

Το πιο βασικό μας καθήκον είναι να μην ξαναζήσουμε τον πόνο του παρελθόντος και παίρνοντας μαθήματα από το παρελθόν και τα όσα βιώσαμε να κάνουμε σχέδια για ένα πολύ καλύτερο και όμορφο μέλλον, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί μιλώντας σε συγγενείς «ηρώων» (σσ: όσοι σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή το 1974).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί παρακάθισε χθες σε γεύμα με τους συγγενείς «ηρώων» στο πλαίσιο της εβδομάδας «εθνικού αγώνα και ηρώων» μεταξύ 21 και 25 Δεκεμβρίου. Στην ομιλία του υπογράμμισε ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, θα συνεχίσουν να έχουν ως βασική αρχή αυτό που ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ είχε πει «ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο». Σίγουρα, πρόσθεσε, το μεγαλύτερο καθήκον μας είναι να λάβουμε μαθήματα από το παρελθόν για να μην ξαναζήσουμε τα όσα βιώσαμε.

Ξέρουμε, είπε, τί είναι ο πόνος του παρελθόντος, τί σημαίνει πόλεμος και δάκρυα και αυτό το ξέρουν καλύτερα οι συγγενείς των «ηρώων» που ζουν με αυτόν τον πόνο.

Για να μην ζήσουμε αυτόν τον πόνο ξανά υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, είπε λέγοντας πως πρέπει «να είμαστε εδώ δυνατοί από κάθε άποψη. Όταν μιλάω για δύναμη δεν αναφέρομαι μόνο στην στρατιωτική. Σίγουρα αυτή είναι σημαντική, η άμυνα είμαι από τους σημαντικούς πυλώνες μιας χώρας, μιας κοινότητας, δεν πρέπει να παραβλέπεται. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Οι κοινότητες, οι κοινωνίες πρέπει να είναι δυνατές με κάθε τρόπο. Με την οικονομία, την δημοκρατία, κοινωνικά, πολιτιστικά».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

Νίκι Μινάζ: Η συναυλία της στο Άμστερνταμ ακυρώθηκε μετά τη σύλληψή της για ναρκωτικά



ΠτΔ: Εξήρε τον ρόλο ομογενειακών οργανώσεων για αγώνες για Κύπρο

ΠτΔ: Εξήρε τον ρόλο ομογενειακών οργανώσεων για αγώνες για Κύπρο

Τον ρόλο των ομογενειακών οργανώσεων στην υπεράσπιση των εθνικών διεκδικήσεων και στους αγώνες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του κατά την τελετή απονομής του Φειδιππίδειου Βραβείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top