ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καρούσος: Επιδότηση μέχρι και 7 χιλιάδες ευρώ για αγορά αυτοκινήτου

Γ. Καρούσος: Επιδότηση μέχρι και 7 χιλιάδες ευρώ για αγορά αυτοκινήτου

Μέχρι και 7 χιλιάδες ευρώ επιδότηση από το κράτος θα παίρνουν οι δικαιούχοι οι οποίοι θα επιλέξουν να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ταυτόχρονα θα αποσύρουν ένα παλαιό.  

Σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, την Τετάρτη 15/01, ο υπουργός μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, τοποθετήθηκε σχετικά με το σχέδιο για επιδότηση στην αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων στην Κύπρο, όπως και γι΄ αυτούς που θα έχουν προτεραιότητα.

Όπως εξήγησε, με την αγορά καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το σχέδιο προνοεί την επιδότηση ύψους 5 χιλιάδων ευρώ, και σε περίπτωση που ο αγοραστής αποσύρει παλαιό όχημα τότε θα λαμβάνει επιπλέον 2 χιλιάδες ευρώ από το κράτος. 

Ανέφερε επίσης, πως είναι σε ισχύ ήδη ένα σχέδιο το οποίο προνοεί την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου συγκεκριμένου τύπου μηχανής με επιδότηση σε συνδυασμό απόσυρσης παλιού αυτοκινήτου μέχρι 2 χιλιάδες ευρώ.

Ο υπουργός Μεταφορών, ανέφερε πως έχει ζητήσει να γίνουν συναντήσεις τις επόμενες μέρες, με συνδέσμους μεταχειρισμένων οχημάτων αλλά και με εισαγωγείς καινούργιων οχημάτων, ούτως ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για τις λεπτομέρειες του κάθε σχεδίου, όπως το αν θα προχωρήσουν με ξεχωριστά σχέδια για τον κάθε τομέα αλλά και για τον χρόνο έναρξης τους.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, το κονδύλι για το σχέδιο θα ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ και αν οι αιτήσεις ξεπεράσουν το ποσό, τότε θα δοθεί προτεραιότητα  στα πιο παλαιά οχήματα που θα βρίσκονται υπό απόσυρση.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού: 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο



Ευρωεκλογές- Ανεβάζουν στροφές τα κόμματα- Η μάχη των εντυπώσεων

Ευρωεκλογές- Ανεβάζουν στροφές τα κόμματα- Η μάχη των εντυπώσεων

Βρισκόμαστε μία ανάσα για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, με τα κόμματα να ανεβάζουν στροφές με στόχο τις Ευρωεκλογές κυρίως και αυτό γιατί η δύναμη των κομμάτων θα διαφανεί μέσα από τα ποσοστά που θα λάβουν και πώς αυτά, θα καθορίσουν  την επόμενη μέρα, αλλά και πως θα κινηθούν μέχρι τις βουλευτικές του 2026.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top