ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ -ΜΑΜΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τον καίει η γραπτή μαρτυρία - Οι πληροφορίες που φέρεται να έδωσε για τον 53χρονο

ΑΠΟΠΕΙΡΑ -ΜΑΜΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τον καίει η γραπτή μαρτυρία - Οι πληροφορίες που φέρεται να έδωσε για τον 53χρονο

Ιδιαίτερα λεπτομερής κι επιβαρυντική είναι για τον ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο η γραπτή μαρτυρία που δόθηκε στην Αστυνομία και τον παρουσιάζει ως τον ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας που διεπράχθη στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα πάντα με τη γραπτή μαρτυρία, ο «Μαμ» μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές οργάνωσε τη δολοφονία του 53χρονου Κύπριου επιχειρηματία.

Μάλιστα, η εν λόγω κατάθεση τον φέρει να έδωσε στον 38χρονο Χ.Χ. εκτελεστή του εγκλήματος ακόμη και τους αριθμούς εγγραφής των αυτοκινήτων με τα οποία διακινείτο ο επιχειρηματίας.

Τον προμήθευσε, ακόμη, με φωτογραφίες του στόχου ώστε να τον αναγνωρίσει, ενώ τον ενημέρωσε για τα μέρη όπου σύχναζε.

Τέλος, τον προμήθευσε, μέσω τρίτου προσώπου που αναζητείται, δύο όπλα για να εκτελέσει τον επιχειρηματία. Πρόκειται για τα όπλα που ήδη εντοπίστηκαν και τα οποία υποβάλλονται σε βαλλιστικούς ελέγχους από την Αστυνομία, ένα τσεχικό Μ58 κι ένα περίστροφο.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ανακρίθηκαν κατάδικοι σε σχέση, κυρίως, με την εμπλοκή του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου στην υπόθεση.

Ο τελευταίος δεν κρατείται πλέον στις Κεντρικές Φυλακές, αφού σε βάρος του εκδόθηκε διάταγμα προσωποκράτησης και κρατείται σε άλλο χώρο, για να διασφαλιστεί πως δεν θα επηρεαστούν οι έρευνες στο σωφρονιστικό ίδρυμα και γενικότερα οι εξετάσεις της Αστυνομίας.

Όπως γράψαμε νωρίτερα εντός της ημέρας, η ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του 38χρονου Χ.Χ. από την Πάφο που φέρεται να παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (16/02) στην Αγία Νάπα, έγινε σε χρόνο dt.

Ο 38χρονος εμφανίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στο πλαίσιο εξέτασης του αιτήματος της Αστυνομίας για προσωποκράτησή του για ακόμη οκτώ ημέρες, με τη δικηγόρο του να μην φέρει ένσταση.

Έτσι, λοιπόν, το αίτημα εγκρίθηκε άμεσα, χωρίς χρονοτριβή.

Ο 38χρονος από την Πάφο, είναι ύποπτος για υπόθεση απόπειρας φόνου, συνωμοσίας για φόνο, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλικών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 16 Φεβρουαρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου, άγνωστο πρόσωπο που φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, πέρασε πεζό έξω από καφεστιατόριο που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κρυού Νερού στην Αγία Νάπα και άρχισε να πυροβολεί με ριπή εναντίον των θαμώνων που βρίσκονταν σ’ αυτό. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή τρέχοντας προς το Μουσείο "Θάλασσα".

Από τους πυροβολισμούς (σθνελλέχθησαν 25 κάλυκες από τη σκηνή) τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE Tελικός Champions League: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης (0-0)

LIVE Tελικός Champions League: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης (0-0)

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικούν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γουέμπλεϊ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top