ΔΙΕΘΝΗ

Guardian: Επιταχυμένη προσπάθεια για εμβόλιο κατά του Covid-19 στην Οξφόρδη

Guardian: Επιταχυμένη προσπάθεια για εμβόλιο κατά του Covid-19 στην Οξφόρδη

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης φιλοδοξούν να έχουν αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Covid-19 πριν από το τέλος του έτους, όπως αποκαλύπτει στο σημερινό του πρωτοσέλιδο ο Guardian.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης για τον κορωνοϊό, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι Βρετανοί επιστήμονες αναμένουν να κάνουν δομικές εμβολίου σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, πρόκειται για ερευνητική ομάδα στην Οξφόρδη υπό την καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ, που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δοκιμές ασφαλείας του εμβολίου σε ανθρώπους τον επόμενο μήνα.

Εφόσον οι δοκιμές αυτές έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, η ερευνητική ομάδα θα προχωρήσει σε διευρυμένες κλινικές δοκιμές για να διαπιστωθεί πλέον η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ως προς την προστασία από τον κορωνοϊό.

Το ίδιο εμβόλιο θα αρχίσει να χορηγείται την ερχόμενη εβδομάδα σε πειραματόζωα στο εργαστήριο της υπηρεσίας προστασίας της δημόσιας υγείας Public Health England, στις εγκαταστάσεις του Πόρτον Ντάουν.

Όπως σημείωνε το σχετικό δημοσίευμα του Guardian, υπό κανονικές συνθήκες οι δοκιμές σε ζώα στο εργαστήριο πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν αρχίσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους, ωστόσο επειδή παρόμοια εμβόλια έχουν αποδώσει με ασφάλεια σε δοκιμές για άλλες ασθένειες, ο χρόνος των δοκιμών έχει συμπτυχθεί.

Ο καθηγητής Άντριαν Χιλ από το Jenner Institute της Οξφόρδης δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ότι η ομάδα έχει επίγνωση της ανάγκης για ένα εμβόλιο κατά του Covid-19 το συντομότερο δυνατό «και ιδιαίτερα έως τον Ιούνιο-Ιούλιο, όταν αναμένουμε μεγάλη έξαρση στη θνησιμότητα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η κατάσταση δεν είναι φυσιολογική. «Θα ακολουθήσουμε όλες τις συνήθεις απαιτήσεις ασφαλείας των δοκιμών, αλλά με το που θα έχουμε ένα εμβόλιο που θα λειτουργεί, αναμένουμε να υπήρξε ένα επιταχυμένο μονοπάτι διάθεσής του ώστε να σωθούν ζωές. Όσο περισσότερα εμβόλια μπορέσουμε να παράσχουμε, τόσο το καλύτερο».

Ο ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς έχει κάνει την εκτίμηση ότι ένα εμβόλιο απέχει 12 με 18 μήνες από σήμερα. Ο καθηγητής Χιλ είπε, ωστόσο, ότι η ερευνητική ομάδα της Οξφόρδης και άλλοι επιστήμονες στοχεύουν να το παρασκευάσουν «πολύ πιο νωρίς»

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το εμβόλιο από την Οξφόρδη, αποκαλούμενο «ChAdOx1», είναι ένα από πέντε εμβόλια που ελπίζετε ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μαζική παρασκευή μετά από τις εργαστηριακές και κλινικές δοκιμές.

Τα άλλα προέρχονται από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna, την επίσης αμερικανική εταιρεία Inovio, τη γερμανική CureVac και από Κινέζους ερευνητές.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτια



Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top