ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Ν. Δένδια στο Κάιρο: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για συμφωνία στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών

Επίσκεψη Ν. Δένδια στο Κάιρο: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για συμφωνία στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών

Την επιθυμία της Αιγύπτου να ενισχυθεί η συνεργασία με την Ελλάδα σε διαφόρους τομείς, εξέφρασε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο του Καΐρου, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ανέφερε η αιγυπτιακή προεδρία.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕ, εξέφρασαν την ανάγκη για όλες τις πλευρές να σεβαστούν και να εφαρμόσουν τις αρχές και όσα προβλέπει το διεθνές δίκαιο, προειδοποιώντας για τους κινδύνους από προκλητικές παράνομες ενέργειες που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν ένταση στην περιοχή. 


Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, Άχμεντ Χάφεζ τόνισε ότι ο Υπουργός Σάμεχ Σούκρι αναφέρθηκε στο εξαιρετικό επίπεδο σχέσεων συνεργασίας μεταξύ Καΐρου και Αθηνών, αλλά και στην τριμερή συνεργασία με την Κύπρο.
 
Παράλληλα, «οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας οριοθέτησης μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε δήλωση του Αιγύπτου υπουργού Εξωτερικών, με τον «12ο γύρο τεχνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων», προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι εργασίες μεταξύ των δύο πλευρών για την επίτευξη συμφωνίας για το θέμα προς το συμφέρον και των δύο χωρών.
 
Σύμφωνα με το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ιστορικές σχέσεις φιλίας που πάντα ένωναν την Αίγυπτο και την Ελλάδα, τονίζοντας την επιθυμία της Ελλάδας να συνεχίσει να εργάζεται για την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.
 
Παράλληλα, ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη Διακήρυξη του Καΐρου της Ελλάδας για τη Λιβύη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top