ΔΙΕΘΝΗ

ΑΓΓΛΙΑ: Πολύνεκρη επίθεση σε πάρκο με μαχαίρι - Σύλληψη Λίβυου μετά από εμπλοκή της αντιτρομοκρατικής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΓΓΛΙΑ: Πολύνεκρη επίθεση σε πάρκο με μαχαίρι  - Σύλληψη Λίβυου μετά από εμπλοκή της αντιτρομοκρατικής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκαν περίπου στις 7 χθες το βράδυ του Σαββάτου (20/06) ώρα Αγγλίας, πολίτες που βρίσκονταν σε πάρκο της πόλης Ρέντινγκ, δυτικά του Λονδίνου.

Οι μέχρι αργά το βράδυ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι τρία από τα θύματα υπέκυψαν επί τόπου στα τραύματά τους, ενώ δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Τη διακομιδή τραυματιών επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία απέκλεισε τη γύρω περιοχή, ενώ ανακοινώθηκε ότι έχει συλληφθεί ένας άνδρας ως ύποπτος δράστης. Σύμφωνα με το Press Association, ο συλληφθείς είναι Λίβυος.

Το Sky News και η Telegraph μετέδωσαν ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατικό.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter δείχνει τουλάχιστον τρεις πολίτες, κάποιους εξ αυτών σε λίμνη αίματος, να δέχονται τις πρώτες βοήθειες στο πολυσύχναστο πάρκο Forbury Gardens.

Στο σημείο έσπευσαν δύο ελικόπτερα-ασθενοφόρα, ασθενοφόρα οχήματα και περιπολικά.

Την ανησυχία της εξέφρασε μέσω Twitter η αρμόδια για τη δημόσια τάξη Υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, και τη σκέψη του για τα θύματα και την αστυνομία μοιράστηκε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Λίγες ώρες νωρίτερα στην περιοχή είχε πραγματοποιηθεί ειρηνική αντιρατσιστική συγκέντρωση του κινήματος Black Lives Matter, η οποία δεν πιστεύεται ότι συνδέεται με το περιστατικό.

Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πολλαπλή δολοφονία. Αν και προς το παρόν δεν θεωρείται τελικά τρομοκρατική ενέργεια, η αστυνομία δηλώνει ότι εξετάζει τα κίνητρα του δράστη και ότι τις έρευνες συνδράμει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι χώρες που συμμετείχαν σήμερα στην Υπουργική Σύνοδο για το μεταναστευτικό και το ζήτημα της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top