ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Αιγυπτίου Πρωθυπουργού στη Μονή Σινά

Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Αιγυπτίου Πρωθυπουργού στη Μονή Σινά

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι πραγματοποίησε στις 21 Ιουλίου την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

Ήταν μία επίσκεψη με ιδιαίτερη συμβολική σημασία, παρουσία πλειάδας Υπουργών της αιγυπτιακής κυβέρνησης.
 
Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι έχει εκφράσει την επιθυμία του για την ανάδειξη της περιοχής αυτής και της Μονής όπου στη μεγάλη θύρα της κυματίζουν οι τρεις σημαίες: της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Ιεράς Μονής.
 
Κατά την παραμονή του στο μοναστήρι, ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς Δαμιανό, που λόγω της παγκόσμιας πανδημίας βρισκόταν μέχρι τώρα στην Αθήνα, ο οποίος τον ευχαρίστησε θερμά για την προστασία και την φροντίδα που παρέχει η Αίγυπτος και ο Πρόεδρος Αλ Σίσι.
 
Τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό καλωσόρισε επίσημα ο Σκευοφύλακας της Μονής π. Μιχαήλ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες όλης της Μοναστικής Αδελφότητας και του προσέφερε ένα πιστό αντίγραφο του ακτιναμέ, του εγγράφου που φέρει στο κάτω μέρος του κειμένου το αποτύπωμα της παλάμης του Μωάμεθ και προστατεύει τη Μονή από τους κατακτητές, καθώς και το ανώτατο παράσημο της Ιεράς Μονής εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Σινά Δαμιανού.
 
Από την πλευρά του, ο Σύμβουλος της Ιεράς Μονής Αντώνης Καζαμίας πρότεινε στον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό να υπάρξει στενή συνεργασία των αρχών με την Ιερά Μονή, για την ανάδειξη της περιοχής μέσω των έργων που δρομολογεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση και τα οποία δείχνουν έτι περαιτέρω το ενδιαφέρον και τη φροντίδα της Αιγύπτου στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.  

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες



Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top