ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΠΑΝ και ηγεσία ΑΠΚΥ συζήτησαν την αναπτυξιακή πορεία του Πανεπιστημίου

ΥΠΠΑΝ και ηγεσία ΑΠΚΥ συζήτησαν την αναπτυξιακή πορεία του Πανεπιστημίου

Η αναπτυξιακή πορεία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), οι νέες προοπτικές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και η αυτοδύναμη λειτουργία του Ιδρύματος βρέθηκαν σήμερα, στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου, με την ηγεσία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Χαράλαμπος Προύντζος, ενημέρωσαν τον Υπουργό Παιδείας για τα έως τώρα επιτεύγματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο, σε 15 μόλις χρόνια ακαδημαϊκής λειτουργίας, έχει πετύχει να εδραιώσει την παρουσία του στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι της Κύπρου και του ελληνικού χώρου ευρύτερα.

Στην ατζέντα της συνάντησης αναδείχθηκαν γενικά ζητήματα διασφάλισης της ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μεταξύ αυτών και το θέμα της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., το οποίο ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι συζητείται σε πολιτικό επίπεδο για την επίλυσή του, αλλά και ειδικότερα θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του ΑΠΚΥ, όπως η ανάγκη αναθεώρησης του προϋπολογισμού και της κρατικής χορηγίας για την επόμενη χρονιά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, όπως και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της χώρας, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του covid-19.
 
Με δεδομένο ότι το ΑΠΚΥ είναι δημόσιο πανεπιστήμιο και το μοναδικό στη χώρα που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, η ηγεσία του ΑΠΚΥ και ο Υπουργός Παιδείας, συζήτησαν τον επιτελικό ρόλο που θα μπορούσε να αναλάβει το Ίδρυμα στην εξ αποστάσεως τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και τις νέες προοπτικές για την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών για εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές διαδικασίες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τη δυνητική συμβολή του ΑΠΚΥ στις σχετικές προσπάθειες της Πολιτείας.
 
Επιπρόσθετα, αναφορά έγινε και στο κτιριολογικό πρόγραμμα του ΑΠΚΥ με στόχο το Πανεπιστήμιο να αποκτήσει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή του.
 
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αντιπρύτανης, Καθηγητής Γιάννης Μανωλόπουλος, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Χριστόφορος Χριστοδουλίδης, και οι Δρ. Νικόλας Γιασουμής και Γιάννης Οικονομίδης, μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Νέα αποκάλυψη: Το Ισραήλ γνώριζε δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή της Χαμάς την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Ανδρέας Λέοντας: Βάφτισε τον δεύτερο γιο του στην Παναγία της Τήνου - Φωτογραφίες



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top