ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Αρχίζουν και νοσούν άτομα με χρόνιες παθήσεις - Καταγγελία για κοπέλα με ψυχικό νόσημα που διεγνώσθη θετική - 'Την έκλεισαν σε δωμάτιο...'

ΚΥΠΡΟΣ: Αρχίζουν και νοσούν άτομα με χρόνιες παθήσεις - Καταγγελία για κοπέλα με ψυχικό νόσημα που διεγνώσθη θετική - 'Την έκλεισαν σε δωμάτιο...'

Υπάρχει έντονη ανησυχία για τις ευπαθείς ομάδες και τα άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, μετά και τα τελευταία θετικά περιστατικά που βρέθηκαν σε γηροκομείο και ειδικό σχολεία.

Με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Πρόεδρους του Συνδέσμου Ασθενών Μάριος Κουλούμας, ανέφερε που τους ανησυχεί ιδιαίτερα η κατάσταση που διαμορφώθηκε, ενώ είπε ότι είναι πολύ ανησυχητική η είσοδος του ιού σε κλειστές δομές.

Ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση για τις ευπαθείς ομάδες

Επισήμανε πως αρχίζουν και νοσούν άτομα με χρόνιες παθήσεις ενώ στηλίτευσε το γεγονός πως δεν υπήρχε προγραμματισμός για τέτοια θέματα.

Παράλληλα, είπε ότι πρέπει να υπάρξει «σχεδιασμός για διαχείριση των χρόνιων νοσούντων που θα νοσήσουν και από τον ιό, καθώς θα πρέπει να συνεχίσουν και τις θεραπείες που ήδη κάνουν».

Παράλληλα, μίλησε και για τα άτομα που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα, οι οποίοι επίσης «εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες και πολλές φορές δεν έχουν φωνή».

Καταγγελία για κοπέλα με ψυχικό νόσημα που διεγνώσθη θετική στον ιό

Σε αυτό το σημείο ο κ. Κουλούμας επανέλαβε την καταγγελία που έχει ήδη γίνει σε σχέση με κοπέλα που έχει ψυχικό νόσημα και λόγω του ότι διαγνώστηκε με covid-19, έχει κλειστεί σε δωμάτιο σε άσχημες συνθήκες.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως γίνονται έρευνες για την εν λόγω καταγγελία, ο κ. Κουλούμας τόνισε πως υπάρχουν επαφές και με νοσηλευτές, όσο και με τον Πρόεδρο του κλάδο των νοσηλευτών της (ΠΑΣΥΔΥ), ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο και επιβεβαιώνει το περιστατικό.

Πάντως, τονίστηκε πως η Διεύθυνση ανέφερε πως άμεσα θα ετοιμαστούν υποδομές οι οποίες θα φιλοξενούν τέτοια άτομα.

Διαχρονικά προβλήματα στη λειτουργία των Δομών Υγείας έφεραν την τωρινή κρίσιμη κατάσταση

Τέλος, ο κ. Κουλούμας φάνηκε ιδιαίτερα έντονος σε σχέση με την ολιγωρία που παρουσιάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και «δεν περιφρουρήσαμε τις κλειστές δομές».

Στηλίτευσε την γενικότερη λειτουργία τέτοιων δομών υγείας, λέγοντας πως «πολλά ιδρύματα δε θα έπρεπε να λειτουργούν». Είπε για περιπτώσεις όπου νοσηλευτές δούλευαν σε τέτοιες δομές ως 2η απασχόληση με αποτέλεσμα να μεταφέρουν τον ιό από την άλλη τους εργασία όπου εκτίθονταν σε σημαντικό κίνδυνο.

«Πάντοτε υπάρχουν οι λόγοι, σε τέτοιες μεγάλες κρίσεις φαίνονται όλα τα κενά», κατέληξε ο κ. Κουλούμας.

Χαιρέτισε όμως την απόφαση του Υπουργείου για διενέργεια rapid test στα ιδρύματα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top