ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Θα αντικρίσουν τα οστά του παιδιού τους δεκαπέντε χρόνια μετά το θάνατό του – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Θα αντικρίσουν τα οστά του παιδιού τους δεκαπέντε χρόνια μετά το θάνατό του  – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεκαπέντε χρόνια μετά ανοίγει ξανά η υπόθεση του 26χρονου εθνοφρουρού Αθανάσιου Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στην επαρχία Λεμεσού στις 29 Σεπτεμβρίου 2005.

Σήμερα (17/12/2020), πραγματοποιείται η εκταφή των οστών, σχετικά με την υπόθεση του 26χρονου (τότε), μετά από διάταγμα που εξασφάλισε η οικογένεια. Η εκταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της Αγίας Φύλας, όπου θα γίνει η μεταφορά των οστών στο νεκροτομείο Λεμεσού, για να εξεταστούν, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, ενώ δεν αποκλείεται ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης.

To ThemaOnline επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάριο Ματσάκη, ο οποίος θα παρευρεθεί στην σκηνή της εκταφής.

Όπως δήλωσε ο Μάριος Ματσάκης, η τότε Ιατρική εξέταση, έδειξε ότι πρόκειται για αυτοκτονία: «Μετά την πρώτη ιατρική εξέταση, οι συγγενείς πήγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο ακύρωσε το πόρισμα της πρώτης θανατικής ανάκρισης και διέταξε να γίνει δεύτερη, στην οποία αναφέρθηκε ότι ο θάνατος του δεν οφείλεται σε αυτοκτονία, αλλά από πτώση από ύψος»

Η οικογένεια αμφισβητούσε και το δεύτερο πόρισμα και διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές. Το 2012, ορίστηκε ο Μάριος Ματσάκης από το Υπουργικό στο να έχει εμπλοκή στην υπόθεση, όπου έβγαλε έκθεση, η οποία έδειξε πως έγινε ελλιπής διερεύνηση περιστατικού και δεν μπορούσε να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια. Τα στοιχεία δεν έδειχναν ότι ο θάνατος προήλθε από πτώση ύψους.

Βασισμένη στην έκθεση του κ. Ματσάκη, η οικογένεια ζήτησε να γίνει εκταφή των οστών, όπου η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως.

Φτάνοντας στο σήμερα ο Ελλαδίτης καθηγητής διευθυντής της Ιατροδικαστικής Διεύθυνσης Αθηνών, Φίλιππος Κουτσάφτης, και συνεργάτες του θα εξετάσουν τα οστά ελπίζοντας πως θα εξακριβωθούν  να ακριβή αιτία του θανάτου.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top