ΔΙΕΘΝΗ

Ευχές από Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ευχές από Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο

Με θερμές ευχές για την Ελλάδα και την Κύπρο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, η ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας έζησε σήμερα μία διαφορετική ημέρα των Θεοφανείων.

Για πρώτη φορά δεν πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων της Μεσογείου, με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας να συμμορφώνονται πλήρως στις οδηγίες των αιγυπτιακών αρχών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Σε αυτήν τη μεγάλη πόλη της Αλεξανδρείας, θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον Θεό, που με την άδεια των κρατικών αρχών, έχουμε αυτή τη δυνατότητα να κρατάμε ανοικτές τις εκκλησίες μας. Και να χαιρετίσουμε σήμερα τα αδέλφια μας στην Ελλάδα, τον Πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο, την Κύπρο μας, τον Πρόεδρο και τον Αρχιεπίσκοπο», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος χαιρέτησε μέσα από τον λόγο του «όλα τα αδέλφια μας απανταχού της οικουμένης που σήμερα συνεορτάζουν και συνευφραίνονται. Άλλοι μεν θλιμμένοι στο σπίτι, αλλά η ευλογία του Θεού θα έρθει στις καρδιές τους, και άλλοι ελπίζοντες σε ένα καλύτερο αύριο».

«Η ευλογία του Θεού να είναι κοντά μας, να έρθουν πάλι οι παλιές όμορφες ημέρες, και όλοι μαζί – σαν μία οικογένεια – να έχουμε πάντα την ευλογία του Χριστού. Αυτή η μοναξιά κουράζει τον άνθρωπο. Όταν είμαστε όλοι μαζί είναι ο παράδεισος πάνω στη γη», επεσήμανε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ευχόμενος «η ευλογία του βαπτισθέντος Ιησού Χριστού να είναι κουράγιο, ελπίδα και φως μέσα στο σκοτάδι – και πολλές φορές στην απογοήτευση – της πανδημίας. Και η Μεσόγειός μας, που αγιάζεται τόσα χρόνια, να στείλει σήμερα το μήνυμα της συμφιλίωσης των λαών».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι χώρες που συμμετείχαν σήμερα στην Υπουργική Σύνοδο για το μεταναστευτικό και το ζήτημα της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top