ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο μεταβατικός Φεβρουάριος, οι συναθροίσεις και το κέρφιου

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο μεταβατικός Φεβρουάριος, οι συναθροίσεις και το κέρφιου

Με τη συνάντηση στο Προεδρικό μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και Επιστημονικής και Συμβουλευτικής ομάδας τέθηκε η κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των μέτρων που θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να προκύψουν μετά και το πέρας του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου (Τετάρτη 27/1) με αρκετές από τις χαλαρώσεις να έχουν ήδη γίνει λίγο πολύ γνωστές. Το προσεκτικό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου που θα αφορά τα μικρά καταστήματα καθώς και η επιστροφή μερίδας μαθητών στις σχολικές μονάδες με φυσική παρουσία μοιάζουν στο παρόν στάδιο σαν οι μεγαλύτερες διαφορές της 1ης Φεβρουαρίου με το μέχρι τώρα lockdown.

Παρά την όποια βελτίωση έχει παρατηρηθεί την τελευταία εβδομάδα στην επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας, διευκρινίζεται πως και στις δύο περιπτώσεις δε θα γίνουν βεβιασμένες κινήσεις αφού αφενός θα μείνουν κλειστά πολυκαταστήματα, υπερκαταστήματα και εμπορικά κέντρα ενώ αφετέρου η επιστροφή στα θρανία αφορά μαθητές Δημοτικής εκπαίδευσης και -ίσως- τελειόφοιτους. Και λέμε αυτές είναι οι κυριότερες αφού τόσο η απαγόρευση συναθροίσεων, όσο και το κέρφιου (παρέα με τα 2 SMS στο 8998) θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν για ακόμη -τουλάχιστον- ένα δεκαπενθήμερο.

Άνοιγμα προβλέπεται και για κομμωτήρια, κουρεία αλλά και κέντρα αισθητικής στην πρώτη φάση αποκλιμάκωσης ενώ θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά το πότε ‘ξεκλειδώνει’ η εστίαση. Αυτό που κατέστησαν σαφές τα διάφορα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας αφορά τη συνέχιση του περιορισμού των συναθροίσεων και της αποφυγής οποιουδήποτε συγχρωτισμού εφόσον δεν καθίσταται απόλυτα αναγκαίο αφού τα μέτρα δείχνουν να αποδίδουν καρπούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Άγριος καυγάς μετά από το debate των υποψήφιων δημάρχων Λεμεσού - Άτομο δέχθηκε μπουνιά

Νέα ανακοίνωση από την Kition Ocean Holdings - «Η μεταφορά των υπαλλήλων δεν είναι ζήτημα επιλογής από την Κυβέρνηση»

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου Μαυρικίου



Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30 π.μ., θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top