ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό ΥΠΕΞ προς ΗΠΑ: Κανένα κράτος δεν μπορεί να δώσει εντολές στα τουρκικά δικαστήρια

Τουρκικό ΥΠΕΞ προς ΗΠΑ: Κανένα κράτος δεν μπορεί να δώσει εντολές στα τουρκικά δικαστήρια

Κανένα κράτος δεν μπορεί να δώσει εντολές στα τουρκικά δικαστήρια σχετικά με τις δικαστικές διαδικασίες, απαντά το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στις ΗΠΑ, έπειτα από τη δήλωση του Στέιτ Ντιμπάρμτεντ, με την οποία καλούσε την Τουρκία να αφήσει ελεύθερο τον επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα.

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι είχαν απαντήσει στις 28 Ιουλίου στη δήλωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ που ζητούσε την απελευθέρωση του Οσμάν Καβάλα. “Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η δεύτερη δήλωση με το ίδιο περιεχόμενο είναι επίσης ασυμβίβαστη με την αρχή του κράτους δικαίου”, αναφέρει, προσθέτοντας ότι “συνεχίζονται οι δικαστικές διαδικασίες κατά του Οσμάν Καβάλα από τα ανεξάρτητα δικαστήρια” και “‘όλοι πρέπει να σέβονται αυτές τις διαδικασίες”.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, “η παρακολούθηση της εκτέλεσης της απόφασης τους ΕΔΑΔ γίνεται από την Επιτροπή Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα” και η τουρκική κυβέρνηση παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σε αυτό το πλαίσιο. Στην ίδια ανακοίνωση το Υπ. Εξωτερικών υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ επικαλούνται ως πρόσχημα νομικές διαδικασίες για την επιστροφή στην Τουρκία του αρχηγού τους FETO, "που αποπειράθηκε να κάνει πραξικόπημα ενάντια στη δημοκρατία της χώρας μας", και "αποτελεί ασυνεπή προσέγγιση η προσπάθειά της να παρέμβει σε μια συνεχιζόμενη νομική διαδικασία στην Τουρκία”.

Η Τουρκία, "είναι κράτος δικαίου. Κανένα κράτος δεν μπορεί να δώσει εντολές στα τουρκικά δικαστήρια σχετικά με τις δικαστικές διαδικασίες”, καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top