ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να κτυπήσει τη διαδήλωση του Σαββάτου

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να κτυπήσει τη διαδήλωση του Σαββάτου

Να σεβαστεί τους πολίτες και να μην επιχειρήσει να διαλύσει ή να κτυπήσει τη διαδήλωση η κυβέρνηση αναφέει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕ. Η πανδημία δεν αναστέλλει τη δημοκρατία αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

 Διαβάστε την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ: 

"Η αντίδραση της κοινωνίας για τις πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού γιγαντώνεται καθημερινά. Ο αυταρχισμός, η διαφθορά και τα δραματικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει ο τόπος σε όλα τα επίπεδα είναι πρωτόγνωρα. Το ΑΚΕΛ πλήρως συμμερίζεται τα αισθήματα και την οργή των πολιτών. Αυτά τα αισθήματα διακατέχουν πρώτα και κύρια τον κόσμο της Αριστεράς. Η απρόκλητη αστυνομική βία σε βάρος της ειρηνικής διαδήλωσης του περασμένου Σαββάτου έχει ξεχειλίσει την οργή απέναντι σε μια κυβέρνηση που επιστρατεύει πλέον την καταστολή για να φιμώσει την αντίδραση και κάθε φωνή διαμαρτυρίας. Η παραμονή της Υπουργού Δικαιοσύνης στη θέση της και η άρνηση ανάληψης πολιτικής ευθύνης επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για κυβερνητική πολιτική. Η στάση της κυβέρνησης θέτει και ζήτημα υπεράσπισης του κράτους δικαίου και των ατομικών ελευθεριών στον τόπο μας.

Το ΑΚΕΛ στηρίζει και υπερασπίζεται το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να εκφράζονται, να εκδηλώνουν και να διαδηλώνουν την άποψη και τα αιτήματά τους. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία. Οι διαδηλώσεις μπορούν και πρέπει να γίνονται με τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Αυτό μπορεί να γίνει και το ερχόμενο Σάββατο στη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί. Καλούμε την κυβέρνηση αυτή τη φορά να σεβαστεί τους πολίτες και να μην επιχειρήσει να διαλύσει ή να κτυπήσει τη διαδήλωση.

 

Η πανδημία δεν μπορεί να αναστέλλει ούτε τη δημοκρατία, ούτε τις δημοκρατικές ελευθερίες. Αυτό καθορίζουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συστάσεις του ΟΗΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση το ΑΚΕΛ έχει ήδη πάρει πρωτοβουλίες μέσα στη βουλή για να τεθεί το ζήτημα των δυσανάλογων περιορισμών στις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της αντισυνταγματικής καθολικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Αυτό είναι και το σαφές μήνυμα που θα δώσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, στην αυριανή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top