ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε νοικοκυριά με οικονομικές δυσκολίες το 26,1% ενηλίκων με αναπηρία σε ΕΕ το 2019, 43,2% στην Κύπρο

Σε νοικοκυριά με οικονομικές δυσκολίες το 26,1% ενηλίκων με αναπηρία σε ΕΕ το 2019, 43,2% στην Κύπρο

Το 2019, το 26,1% των ενηλίκων στην ΕΕ με αναπηρία (περιορισμός δραστηριότητας) ζούσαν σε νοικοκυριά που ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες (δηλαδή των οποίων οι οικονομικοί πόροι δεν κάλυπταν τα συνηθισμένα απαραίτητα έξοδά τους), σε σύγκριση με το 16,0% μεταξύ των ενηλίκων χωρίς αναπηρία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Στην Κύπρο το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 43,2%.


Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, περίπου τα δύο τρίτα των ατόμων με αναπηρία αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες στην Ελλάδα (76,5%) και τη Βουλγαρία (65,7%).

Κάτω από το ήμισυ του σχετικού πληθυσμού βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση στην Κροατία (49,2%), στην Κύπρο (43,2%) και στη Ρουμανία (40,9%).

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, λιγότερο από το 20% των ατόμων με αναπηρία αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες στη Φινλανδία (9,9%), στη Γερμανία (10,4%), στη Σουηδία (13,1%), στο Λουξεμβούργο (14,0%), στη Δανία (15,8 %), την Αυστρία (16,2%), τις Κάτω Χώρες (18,2%) και την Εσθονία (19,6%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top