ΔΙΕΘΝΗ

Νέα μικρή αύξηση ανεργίας στη Βρετανία λόγω πανδημίας

Νέα μικρή αύξηση ανεργίας στη Βρετανία λόγω πανδημίας

Στο 5,1% αυξήθηκε ο δείκτης ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το Δεκέμβριο από 5% το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 1,74 εκ. ανέργους και είναι κατά 1,5% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο τον Δεκέμβριο του 2019 .

Η σχετικά μικρή αύξηση του ποσοστού ανεργίας εν μέσω πανδημίας αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στο πρόγραμμα αναστολής εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο στο αποκορύφωμά του κάλυπτε το 80% του μισθού περίπου 9 εκατομμυρίων ιδιωτικών υπαλλήλων που δεν μπορούσαν να εργαστούν λόγω των περιοριστικών μέτρων. 

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι το κράτος καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό του μισθού περίπου 6 εκατομμυρίων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής αναφέρεται εξάλλου σε κάποια «δειλά πρώτα σημάδια» σταθεροποίησης της αγοράς εργασίας. Σημειώνεται ότι οι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά 5% κατά μέσο όρο σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο, καθώς και ότι τον Ιανουάριο του 2021 ο αριθμός των εργαζομένων στα μισθολόγια εταιρειών αυξήθηκε κατά 83.000 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε σχέση με την περίοδο πριν από την πανδημία υπάρχουν 726.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε μισθολόγια εταιρειών.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί από τον Υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2021/22, που αναμένεται να περιλαμβάνει επέκταση της χρονικής διάρκειας των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top