ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάντησε στα περί «ρουφιάνων» ο Υπ. Υγείας για τους 260 άνεργους που θα επιτηρούν- «Στόχος δεν είναι τα πρόστιμα αλλά να βοηθήσουμε»

Απάντησε στα περί «ρουφιάνων» ο Υπ. Υγείας για τους 260 άνεργους που θα επιτηρούν- «Στόχος δεν είναι τα πρόστιμα αλλά να βοηθήσουμε»

Ποικιλοτρόπως και με αρνητική χροιά σχολιάστηκε η χθεσινή ανακοίνωση περί αγοράς υπηρεσιών από 260 ανέργους, που μετά από εκπαίδευση θα επιτηρούν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Για το σάλο που ξέσπασε, ειδικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι η Κυβέρνηση ψάχνει για «ρουφιάνους» απάντησε ο Υπ. Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά την ανακοίνωση των χαλαρώσεων το μεσημέρι της Πέμπτης 25/2.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου βασικός πυλώνας για την επιτυχία των χαλαρώσεων είναι η σωστή επιτήρηση της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, αποφασίστηκε να καταρτιστεί Σχέδιο Δράσης από όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και Υφυπουργεία ανάλογα με τους τομείς αρμοδιότητάς τους.

Την προσπάθεια θα ενισχύσει η αγορά υπηρεσιών από 260 άτομα, στη βάση των διαδικασιών που έχει καθορίσει το Υπουργείο Εμπορίου. «Στόχος μας με την εποπτεία της εφαρμογής των μέτρων, δεν είναι η επιβολή προστίμων. Ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τις διάφορες επιχειρήσεις να βρουν τους τρόπους να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα σωστά και αποτελεσματικά για την ασφαλή λειτουργία τους και την προστασία της υγείας των εργαζομένων τους»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top