ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Άνοιξαν τα γυμναστήρια αλλά μόνο για... πλούσιους - Μπορούν όλοι να πληρώνουν 300 ευρώ για γυμναστική;

ΚΥΠΡΟΣ: Άνοιξαν τα γυμναστήρια αλλά μόνο για... πλούσιους - Μπορούν όλοι να πληρώνουν 300 ευρώ για γυμναστική;

Έντονες είναι από χθες (Πέμπτη 25/2) οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών γυμναστηρίων αλλά και τον γυμναστών για τις πρόνοιες που περιλαμβάνει το άνοιγμα από την 1η Μαρτίου. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι το άνοιγμα, μόνο... 'άνοιγμα' δεν μπορεί να θεωρηθεί και αυτό διότι οι πρόνοιες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί για την ομαλή λειτουργία τους μόνο λειτουργικά δεν τα καθιστούν. Στο διάταγμα αναφέρεται πως:

Σε ό,τι αφορά στον αθλητισμό, ο κ. Υπουργός είπε ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν λεπτομερώς από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, διευκρινίζοντας ότι η εκγύμναση θα γίνεται για σκοπούς ατομικής άθλησης με γυμναστή ως εξής:

-       Κλειστές αθλητικές αίθουσες μέχρι 80 τ.μ. η εκγύμναση θα γίνεται με δύο άτομα συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή (ένας προς ένα).

-       Κλειστές αθλητικές αίθουσες πέραν των 80 τ.μ. και μέχρι 200 τ.μ., με φυσική παρουσία 3 ατόμων (1 προς 2 αθλούμενους).  

-       Κλειστές αίθουσες ενιαίου χώρου πέραν των 200 τ.μ. φυσική παρουσία 5 ατόμων (1 προς 4 αθλούμενους). 

Κάτι τέτοιο -όπως μας ανέφερε μετά από τηλεφωνική συνομιλία ο ιδιοκτήτης πολυχώρου Χ.Μ δεν επιτρέπει στο ελάχιστο την απρόσκοπτη λειτουργία του χώρου, ενώ δημιουργεί διακρίσεις και προβλήματα. 

'Όταν έχουμε να πληρώσουμε ρεύμα, κλιματιστικά, φώτα, το μισθό του γυμναστή αλλά στον χώρο που η τάξη περιλάμβανε 6 αθλούμενους, τώρα θα περιλαμβάνει μόνο έναν, πόσο θα πρέπει να χρεώνουμε για να τα βγάλουμε πέρα;' αναρωτήθηκε εύλογα για να προσθέσει στη συνέχεια: '80 τετραγωνικά για να γυμνάζεται 1 μόνο άτομο. Αντιλαμβάνεστε τι είναι 80 τετραγωνικά. Σε 80 τετραγωνικά μπορεί να ζήσει μια τετραμελής οικογένεια!'.

Εν συνεχεία έκανε λόγο και για 'ταξικές διακρίσεις' αφού αφενός όρος 'προσωπική εκγύμναση' (personal training) δημιουργεί μια αίσθηση αποκλειστικότητας και πολυτέλειας και αφετέρου έθεσε το ερώτημα 'πόσος κόσμος άραγε έχει τη δυνατότητα να πληρώνει 300 ευρώ το μήνα για να γυμνάζεται;'. 

Τα γυμναστήρια υπάγονται στον τομέα της υγείας και στόχος και σκοπός μας -πέραν του γεγονότος ότι αγαπάμε την εκγύμναση και την υγιεινή ζωή- είναι να προσφέρουμε στον κόσμο σε προσιτές τιμές, την ευκαιρία να διατηρεί το σώμα και το μυαλό του υγιές.

Με αυτή την απόφαση, δε φτάνει που επί της ουσίας μας καλούν να... επιλέξουμε ποιους θα γυμνάσουμε -αφού δεν είναι εφικτό να προλάβουμε τους πάντες- και αφετέρου φιλοξενούσαμε τόσο ενήλικες όσο και παιδιά που λόγω οικονομικών δυνατοτήτων δεν έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν προσωπικά.

Καταληκτικά μας ανέφερε πως ακόμη και αν δεν υπήρχε το οικονομικό και ταξικό ζήτημα στη μέση, υπάρχουν περιοχές που τα τοπικά γυμναστήρια δεν παρέχουν προσωπική εκγύμναση. Άρα επί της ουσίας πάλι γίνεται γεωγραφικός διαχωρισμός.

Οι αντιδράσεις πάντως είναι αρκετά έντονες με πολλούς εκ των ιδιοκτητών να δηλώνουν πως 'καλύτερα να μη μας άνοιγαν καθόλου αφού τα περιοριστικά μέτρα το καθιστούν δώρον άδωρο'.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top