ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΒΑΛΕΜ για Εθνική Κύπρου: «Δεν με απέλυσαν, αλλά σταμάτησα – Όλα κατέρρευσαν κι εκεί ένιωσα… νεκρός»

ΒΑΛΕΜ για Εθνική Κύπρου: «Δεν με απέλυσαν, αλλά σταμάτησα – Όλα κατέρρευσαν κι εκεί ένιωσα… νεκρός»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα dhnet.be παραχώρησε ο τέως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κύπρου, Γιόχαν Βάλεμ, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την παρουσία του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και για τον πραγματικό λόγο που αποχώρησε από την Εθνική μας ομάδα.

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

«Δούλεψα για δύο χρόνια στην Κύπρο. Όλα ήταν προγραμματισμένα, είχαμε πρόγραμμα με μια νέα γενιά παικτών, αλλά δεν έγιναν τα πράγματα όπως έπρεπε. Όταν εργάζεσαι με μη πτυχιούχους που θέλουν να σας διδάξουν ποδόσφαιρο, μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο ενοχλητικό. Είμαι ανακουφισμένος όμως, νομίζω ότι πήρα την πιο σωστή απόφαση, αφού ήταν το όνειρο μου να προπονήσω ως πρώτος προπονητής και να πετύχω.

Έφυγα από τη χώρα μου για να ζήσω άλλες εμπειρίες. Έφερα 12 νέους διεθνείς στην πρώτη ομάδα, αλλά δεν είχα τους τρεις καλύτερους παίκτες στη διάθεση μου στην Κύπρο. Είμαι πεπεισμένος όμως, ότι σε 3-4 χρόνια, αυτή η ομάδα θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, γιατί υπάρχουν νέοι παίκτες με σωστή νοοτροπία.

Ήθελαν έναν Βέλγο προπονητή και ήρθαν σε επαφή μαζί μου. Τους ρώτησα: «ξέρετε πως η δημιουργία μίας ομάδας απαιτεί χρόνο; Χρειάζεται υπομονή» και ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα φέρει η εξέλιξη των παικτών. Περίμενα πως θα υπήρχε περισσότερη υπομονή.

Yπήρχε πλάνο για να έρθει ακόμη ένας Βέλγος βοηθός, το οποίο όμως δεν υλοποιήθηκε λόγω του κορωνοϊού και της έλλειψης οικονομικών πόρων. Μίλησα και με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (σσ. προπονητής Εθνικής Βελγίου), ο οποίος μου τηλεφώνησε για να διοργανώσουμε ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στο Βέλγιο και την Κύπρο στις 3 Ιουνίου.

Οι προπονητές απολύονται δύο με τρεις φορές μέσα στη σεζόν και βρίσκουν δουλειά. Θέλω να σας πω όμως ότι δεν με απέλυσαν, αλλά ότι εγώ σταμάτησα. Είχα διαλέξει την Κύπρο για να ζήσω αυτή την εμπειρία και οι διεθνείς παίκτες είχαν εκπλαγεί όταν έφυγα, αφού είχα πολύ καλή σχέση μαζί τους.

Υπήρχε ένα σχέδιο για τον γιο μου, ο οποίος έπρεπε να πάει σε μια Γαλλοκυπριακή σχολή και στη συνέχεια να ενταχθεί σε σχολείο στο Βέλγιο. Στο ποδόσφαιρο είχε πάει στην Ακαδημία της Ομόνοιας. Είχα συμφωνήσει με την μητέρα του και τον δικηγόρο. Όταν ήρθε η στιγμή να υπογράψει για να μείνει μαζί μου, δεν εμφανίστηκε. Θα μπορούσα να κατηγορηθώ για απαγωγή παιδιού. Είναι τρελό αυτό. Σκόπευα να αποκτήσω ένα παιδί με τη σύντροφο μου και όλα κατέρρευσαν. Εκεί ένιωσα σαν νεκρός. Άρχισα να χάνω βάρος, δεν κοιμόμουν πολύ. Ήρθε και με βρήκε η αδερφή μου και με βοήθησε να το ξεπεράσω. Ήταν δύσκολο να επιστρέψω στην Κύπρο. Βρέθηκα μόνος μου σε έναν ποδοσφαιρικό κόσμο που δεν μου άρεσε και μία νοοτροπία που ήταν δύσκολο να αλλάξει. Θα μπορούσα να μείνω, να πηγαίνω στην παραλία 3-4 φορές την εβδομάδα, να δουλεύω το πρωί, έχοντας μια καλή ζωή, αλλά είπα όχι. Δεν ήμουν ο εαυτός μου και έπρεπε να επιστρέψω, αυτό είναι όλο. Ήταν μία προσωπική απόφαση και όλοι έμειναν έκπληκτοι που ζήτησα να φύγω».

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα…

The post ΒΑΛΕΜ για Εθνική Κύπρου: «Δεν με απέλυσαν, αλλά σταμάτησα – Όλα κατέρρευσαν κι εκεί ένιωσα… νεκρός» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top