ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πανικός για κρατήσεις σε εστιατόρια και ταβέρνες - Δεν μπορούν να περιμένουν οι Κύπριοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πανικός για κρατήσεις σε εστιατόρια και ταβέρνες - Δεν μπορούν να περιμένουν οι Κύπριοι

Παρά το πισωγύρισμα καθώς και την -μετέπειτα- λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της εστίασης φαίνεται να επιφέρει ενθουσιασμό στις τάξεις των συμπατριωτών μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάρα πολλοί έχουν ήδη σπεύσει να κάνουν αναγνωριστικά τηλεφωνήματα ή ακόμη και κρατήσεις σε ταβέρνες και εστιατόρια κάτι που εκπλήσσει και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.

Μάλιστα επικρατούσε και μία μίνι σύγχυση αφού μέχρι χθες (Παρασκευή 12/3) αργά το απόγευμα δεν υπήρχαν δημοσιοποιηθεί οι πρόνοιες, τα πρωτόκολλα και οι διευκρινίσεις που αφορούσαν την επαναλειτουργία των χώρων με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα αρχικό μούδιασμα στην προσπάθεια για κρατήσεις.

Επικοινωνήσαμε με διάφορους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης επιχειρώντας έτσι να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης με τους ίδιους να δηλώνουν... σοκαρισμένοι.

'Δεν ξέρω και γω πόσες φορές έχει χτυπήσει το τηλέφωνο μου από χθες. Ακόμη και μετά τις ανακοινώσεις δε γνωρίζαμε αν θα προλάβουμε ν'ανοίξουμε μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (!6/3). Μου ζητούσαν συνεχώς κρατήσεις και δεν ήξερα τι να τους πω. Με ρωτούσαν πόσα άτομα μπορώ να βολέψω σ'ένα τραπέζι και δε γνώριζα την παραμικρή λεπτομέρεια. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο' δήλωσε στο ThemaOnline ο Ζ.Σ ιδιοκτήτης ταβέρνας.

Παρόμοια όμως ήταν τα μυνήματα που λάβαμε και στην επόμενη μας επικοινωνία με τον Α.Σ, ιδιοκτήτη εστιατορίου. 'Ήθελαν κράτηση αμάν-αμάν. Για καθημερινή, για νωρίς, για έξω. Τους είπα περιμένουμε τις οδηγίες του Υπουργείου και μου έλεγαν 'εν πειράζει κάμε την να υπάρχει'. Ο κόσμος διψά να κυκλοφορήσει, να βγει έξω, να φάει. Να δει φίλους γνωστούς. Ομολογώ τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά πρώτη φορά συναντώ τέτοιο πράμα'.

Αντιλαμβάνεστε πως η... μεγάλη εξόδος των Κυπρίων βρίσκεται προ των πυλών και ας ελπίσουμε να επιτευχθεί το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Δηλαδή να βγει ο κόσμος έξω -που τόσο ανάγκη το έχει ιδιαίτερα από ψυχολογικής άποψης-, να επανεκκινήσει και αυτός ο ζωτικός τομέας της οικονομίας και παράλληλα -σημαντικότερο όλων- να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική μας εικόνα επιστρέφοντας στο κλείσιμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top