Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για τις διαφορές με Τουρκία, αλλά θα παραμείνει πλατφόρμα διαλόγου

 Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για τις διαφορές με Τουρκία, αλλά θα παραμείνει πλατφόρμα διαλόγου

To NATO ανησυχεί για τις σοβαρές διαφορές που έχουν ανακύψει σε σχέση με την Τουρκία, αλλά θα παραμείνει πλατφόρμα διαλόγου και επίλυσης διαφορών, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.


Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι, “εξέφρασα τις σοβαρές ανησυχίες μου και υπάρχουν σοβαρές διαφορές και ζητήματα, από το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα S400 ή για ζητήματα δημοκρατία στο εσωτερικό της Τουρκίας".

Αλλά, συνέχισε, "είμαστε 30 διαφορετικά μέλη, με διαφορετική γεωγραφία και πολιτικά κόμματα στις κυβερνήσεις, οπότε υπάρχουν διαφορές και θα συνεχίσουν να υπάρχουν". Οπως είπε, "θέλουμε το ΝΑΤΟ να μπορεί να είναι πλατφόρμα διαλόγου να συζητιούνται αυτά τα θέματα, από την Ανατολική Μεσόγειο και οτιδήποτε άλλο. Σκοπός μας είναι να μειώσουμε ένταση, όπως με το μηχανισμό αποτροπής σύγκρουσης στην Ανατολική Μεσόγειο και τώρα βλέπουμε ότι βοηθήσαμε στο να ξεκινήσουν οι διερευνητικές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”.

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.