ΚΥΠΡΟΣ: Τεστ κορωνοϊού και στα φαρμακεία - Αυτή θα είναι η τιμή κόστους

ΚΥΠΡΟΣ: Τεστ κορωνοϊού και στα φαρμακεία - Αυτή θα είναι η τιμή κόστους

Και τα φαρμακεία πλέον στην μάχη κατά της πανδημίας, καθώς πλέον θα μπορούμε να εξεταζόμαστε με rapid test και στα φαρμακεία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», η Πρόεδρος Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου κα. Ελένη Πιέρα, ανέφερε πως τα τεστ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει προσληφθεί προς αυτόν τον σκοπό και δεν θα διατίθενται στους πολίτες για αυτο-διάγνωση. 

«Μπροστά στην μεγάλη ανάγκη του μαζικού ελέγχου του πληθυσμού και για να υπάρξει καλύτερη συμμόρφωση του πληθυσμού, εκείνων των πολιτών που δε μπορούν να πάνε στους σταθμούς που γίνονται δωρεάν τεστ, ενδεχόμενα να μη μπορούν να πάνε και στα χημεία, προσφέρεται σήμερα και στα φαρμακεία της γειτονιάς που, λόγω της προσβασιμότητάς του, βρίσκεται είτε απέναντι από την εργασία, είτε απέναντι από το σπίτι κάποιου...», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ανέφερε πως είναι πιο σωστό αν η εξέταση διενεργείται μετά από προγραμματισμένο ραντεβού και να γίνεται στον εξωτερικό χώρο του φαρμακείου για σκοπούς υγιηνής.

Σε ό,τι αφορά την τιμή, όπως τόνισε η κα. Πιέρα, το πλαφόν είναι γύρω στα είκοσι ευρώ, αλλά θα είναι ανάλογη με το κόστος αγοράς από το φαρμακείο. 

Δείτε όσα είπε:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για «Κράτος Μαφία»: Η Κυβέρνηση είναι απόλυτα δεσμευμένη στη διαφάνεια και στη λογοδοσία

ΠτΔ για «Κράτος Μαφία»: Η Κυβέρνηση είναι απόλυτα δεσμευμένη στη διαφάνεια και στη λογοδοσία

Στη βάση των ανακοινώσεων της Νομικής Υπηρεσίας, η Κυβέρνηση θα πράξει ό,τι χρειάζεται, πάντα στη βάση του Συντάγματος, για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στο θέμα του πορίσματος της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE