Απολύθηκε συμβασιούχος εκπαιδευτικός γιατί αρνήθηκε rapid test

Απολύθηκε συμβασιούχος εκπαιδευτικός γιατί αρνήθηκε rapid test

Η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα καταγγέλλει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), «το οποίο παράνομα απέλυσε συμβασιούχο εκπαιδευτικό, με μόνη αιτιολογία ότι αυτός αρνήθηκε να προβαίνει, σε εβδομαδιαία βάση, σε εξέταση με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου  (rapid test) για τον νέο κορωνοϊό (sars-cov-2), η οποία διεξάγεται με τη βαθιά εισχώρηση στυλεού στον ρινοφάρυγγα».


 Η Ισότητα εκφράζει τη θέση ότι «η ενέργεια αυτή του ΥΠΠΑΝ είναι αυθαίρετη και συνιστά κατάχρηση εξουσίας, καθώς ως φορέας δημόσιας εξουσίας οφείλει να ενεργεί πάντοτε εντός πλαισίου νόμου (αρχή της νομιμότητας), τόσον όσον αφορά τις εξουσίες και αρμοδιότητές του όσο και σε σχέση με τα δικαιώματα των διοικουμένων/εργαζομένων υπό την εξουσία/επίβλεψή του. Και είναι αυθαίρετη η πράξη του αυτή για τον λόγο ότι η υποβολή οποιουδήποτε ανθρώπου, σε ιατρική πράξη, όπως η συγκεκριμένη, απαιτεί/προϋποθέτει πάντοτε συνειδητή συγκατάθεσή του, κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η αυτονοµία και η ελεύθερη βούλησή του».
 
Τέλος, η  Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα καλεί το ΥΠΠΑΝ να ανακαλέσει αμέσως την απόλυση του συμβασιούχου εκπαιδευτικού.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στη συνάντηση του Προέδρου με το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου, στη συνεδρίαση του Προέδρου της Δημοκρατίας με νέους υπό τη μορφή Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους.

BEST OF TOTHEMAONLINE