Άμεση συνάντηση με Υπ. Εργασίας για τα προβλήματα των συνταξιούχων, ζητεί η ΕΚΥΣΥ

Άμεση συνάντηση με Υπ. Εργασίας για τα προβλήματα των συνταξιούχων, ζητεί η ΕΚΥΣΥ

Νέα επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, απέστειλε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), επαναφέροντας τα πολλά και σοβαρά προβλήματα, όπως αναφέρει, που αφορούν τους συνταξιούχους και ζητά άμεσα συνάντηση για συζήτηση και επίλυσή τους.


 
Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΕΚΥΣΥ επαναλαμβάνει στην Υπουργό Εργασίας ότι «το σχέδιο ενίσχυσης των συνταξιούχων  με χαμηλά εισοδήματα παρόλο που έχει βελτιωθεί ύστερα από την υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου  τον Δεκέμβριο του 2019, εντούτοις έχει λάθη και αδυναμίες, οι οποίες πρέπει άμεσα να διορθωθούν διότι δημιουργούν σοβαρές στρεβλώσεις στο σχέδιο και αδικίες και προκαλεί την αντίδραση όσων συνταξιούχων αδικούνται».
 
Επίσης, η Οργάνωση αναφέρει ότι με βάση τα νέα δεδομένα το όριο της φτώχειας για μονήρες άτομο πρέπει να  αναθεωρηθεί και να ανέλθει στα 834 ευρώ τον μήνα και για το νοικοκυριό συνταξιούχων δύο ατόμων στα 1.271 ευρώ τον μήνα, δηλαδή, όπως εξηγεί, στο ίδιο ύψος που είναι τα ανώτερα ποσά που πληρώνει το σχέδιο χαμηλοσυνταξιούχων, όπως έχει διαμορφωθεί με την αναθεώρηση που ισχύει από 1/1/2021.
 
Επιπλέον, η ΕΚΥΣΥ αναφέρει πως τα στοιχεία που κατά διαστήματα ζητούνται για την εξέταση αιτήσεων χαμηλοσυνταξιούχων, στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι αδικαιολόγητα και διερωτάται γιατί η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων ζητά  πρόσθετα στοιχεία, τα οποία δημιουργούν μεγάλη ταλαιπωρία στους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας και ορισμένα μπορεί να τα εξασφαλίσει απευθείας μέσω του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από τις τράπεζες.  
 

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE