ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση συνάντηση με Υπ. Εργασίας για τα προβλήματα των συνταξιούχων, ζητεί η ΕΚΥΣΥ

Άμεση συνάντηση με Υπ. Εργασίας για τα προβλήματα των συνταξιούχων, ζητεί η ΕΚΥΣΥ

Νέα επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, απέστειλε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), επαναφέροντας τα πολλά και σοβαρά προβλήματα, όπως αναφέρει, που αφορούν τους συνταξιούχους και ζητά άμεσα συνάντηση για συζήτηση και επίλυσή τους.


 
Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΕΚΥΣΥ επαναλαμβάνει στην Υπουργό Εργασίας ότι «το σχέδιο ενίσχυσης των συνταξιούχων  με χαμηλά εισοδήματα παρόλο που έχει βελτιωθεί ύστερα από την υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου  τον Δεκέμβριο του 2019, εντούτοις έχει λάθη και αδυναμίες, οι οποίες πρέπει άμεσα να διορθωθούν διότι δημιουργούν σοβαρές στρεβλώσεις στο σχέδιο και αδικίες και προκαλεί την αντίδραση όσων συνταξιούχων αδικούνται».
 
Επίσης, η Οργάνωση αναφέρει ότι με βάση τα νέα δεδομένα το όριο της φτώχειας για μονήρες άτομο πρέπει να  αναθεωρηθεί και να ανέλθει στα 834 ευρώ τον μήνα και για το νοικοκυριό συνταξιούχων δύο ατόμων στα 1.271 ευρώ τον μήνα, δηλαδή, όπως εξηγεί, στο ίδιο ύψος που είναι τα ανώτερα ποσά που πληρώνει το σχέδιο χαμηλοσυνταξιούχων, όπως έχει διαμορφωθεί με την αναθεώρηση που ισχύει από 1/1/2021.
 
Επιπλέον, η ΕΚΥΣΥ αναφέρει πως τα στοιχεία που κατά διαστήματα ζητούνται για την εξέταση αιτήσεων χαμηλοσυνταξιούχων, στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι αδικαιολόγητα και διερωτάται γιατί η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων ζητά  πρόσθετα στοιχεία, τα οποία δημιουργούν μεγάλη ταλαιπωρία στους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας και ορισμένα μπορεί να τα εξασφαλίσει απευθείας μέσω του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από τις τράπεζες.  
 

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top