ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ανάπλαση του Lady’s Mile συζήτησαν Δήμαρχος Λεμεσού και Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών

Την ανάπλαση του Lady’s Mile συζήτησαν Δήμαρχος Λεμεσού και Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών

«Κόκκινη γραμμή» αποτελεί για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών η οποία ανάπλαση της περιοχής του Lady’s Mile, που θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα της περιοχής. Το πρωί συζήτησαν τις ανησυχίες τους και έλαβαν διαβεβαιώσεις από το Δήμαρχο Λεμεσού.

 
Η ηγεσία και στελέχη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, επισκέφθηκαν το πρωί την περιοχή και είχαν επί τόπου συζήτηση του θέματος με τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαϊδη, καθώς ο Δήμος ανέλαβε να προωθήσει το προκαταρκτικό ρυθμιστικό σχέδιο του Τμήματος Πολεοδομίας για τη συγκεκριμένη ανάπλαση.
 
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Κινήματος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ανέφερε ότι «υπάρχουν ορισμένες πρόνοιες του σχεδίου με το οποίο είμαστε σύμφωνοι, αλλά η μεγάλη έγνοια είναι, ο τρόπος που θα σχεδιαστεί».
 
Συγκεκριμένα, υπέδειξε, ο δρόμος που θα γίνει θα πρέπει να εμποδίζει την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων και δημιουργία οχληρίας που να επηρεάζει τα πουλιά του υδροβιότοπου, όπως και ο φωτισμός που θα τοποθετηθεί.
 
«Πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στους ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα και χωρίς εξ’ ανάγκης να καταλήγουν μόνο στα κέντρα διασκέδασης που υπάρχουν εδώ», συνέχισε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει και μια έγνοια για τη συντήρηση και την επίβλεψη που θα υπάρχει».
 
Δεν θέλουμε, συνέχισε, «να καταλήγει πάρα πολύς κόσμος εδώ, που να προκαλείται τόση μεγάλη οχληρία και πίεση που θα καταστρέψει το περιβάλλον, αλλά θέλουμε ο κόσμος να μπορεί να το απολαύσει».
 
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε πως άκουσε με προσοχή τις απόψεις και ανησυχίες του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών και «σίγουρα θα ληφθούν πάρα πολύ υπόψη στην παρά πέρα προώθηση της ωρίμανσης του έργου».
 
Υπενθύμισε δε ότι «ο Δήμος Λεμεσού ανέλαβε, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών, να πάρει το προκαταρκτικό ρυθμιστικό σχέδιο που έκανε το Τμήμα Πολεοδομίας και να το φέρει σε στάδιο που να μπορεί να προσφοροδοτηθεί για κατασκευή».
 
Ο  κ. Νικολαϊδης είπε ότι «στόχοι του προκαταρκτικού ρυθμιστικού σχεδίου είναι να μπει μια τάξη στην όλη ακαταστασία της περιοχής, να βελτιωθεί η προσβασιμότητα για τον κόσμο και κυρίως, να αναδειχθεί και να διαφυλαχθεί η περιβαλλοντική αξία του μοναδικού συνδυασμού παραλίας και βιότοπου».
 
Ακολούθησε καθαριότητα της περιοχής από τα μέλη του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Λεμεσού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top