ΚΥΠΡΟΣ

Σωκράτης Χάσικος: Η 'μάχη' με τον καρκίνο και η πορεία του στην πολιτική σκηνή (φωτογραφίες - βίντεο)

Σωκράτης Χάσικος: Η 'μάχη' με τον καρκίνο και η πορεία του στην πολιτική σκηνή (φωτογραφίες - βίντεο)

Υπουργός, βουλευτής, δραστήριος στις εξελίξεις της πολιτικής σκηνής και όχι μόνο. Οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν και συνυπήρξαν μαζί του κάνουν λόγο για έναν λεβέντη.  Μιλούσε πάντοτε στην γλώσσα του απλού κόσμου και αυτός είναι ίσως ένας από τους λόγους που τον έκανε αγαπητό.

Το πάλεψε γερά μέχρι την τελευταία στιγμή. Όλοι γνώριζαν πως ο Σωκράτης Χάσικος πάλευε με τον καρκίνο ωστόσο η όψη του δεν θύμιζε ασθενή.

Ο Σωκράτης Χάσικος γεννήθηκε στο κατεχόμενο Κάτω Δίκωμο, στις 12 Απριλίου 1956 και «έφυγε» από τη ζωή λίγες μέρες πριν τα γενέθλια του για τα 65 του χρόνια.

Το βιογραφικό του μακροσκελές και η πορεία του στην πολιτική σκηνή της Κύπρου μεγάλη.

Σπούδασε νομική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήταν επιχειρηματίας και από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την πολιτική και συνάμα τον Δημοκρατικό Συναγερμό, που έφτασε μέχρι το αξίωμα του αντιπρόεδρου.

Από το 1991 μέχρι το 1999 είχε τη θέση του Βουλευτή στην περιφέρεια Κερύνειας, μέχρι που ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης τον διόρισε Υπουργό Άμυνας.

Το 2006 διεκδίκησε και πάλι τις βουλευτικές και επανεξελέγη στην εκλογική περιφέρεια Κερύνειας, μέχρι το 2011.  

Το 2013, επι διακυβέρνησης Νίκους Αναστασιάδη υπουργοποιείται εκ νέου, στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών, όπου του 2017 έδωσε παραίτηση.

Μέχρι πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή του Σίγμα ήταν τόσο έντονος όπως συνήθιζε στα χρόνια της πορείας του θέλοντας να περάσει στον κόσμο τις απόψεις και τις θέσεις του.

 

Οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό αρκετές και έντονες.

Το 2018 δημιούργησε τον τηλεοπτικό σταθμό OMEGA

Το 2019, μετά από τρίχρονη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο "έφυγε" από τη ζωή η σύζυγος του Έλλη Κουλέρμου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top