ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανίκος Λεωνίδου: «Η Κυβέρνηση επιθυμεί να αναβάλει την Μεταρρύθμιση της Τ.Α και επιρρίπτει ευθύνες στην Βουλή»

Πανίκος Λεωνίδου: «Η Κυβέρνηση επιθυμεί  να αναβάλει την Μεταρρύθμιση της Τ.Α και επιρρίπτει ευθύνες στην Βουλή»

«Η Κυβέρνηση επιθυμεί  να αναβάλει την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιρρίπτει ευθύνες στην Βουλή», ανέφερε μέσα από ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανέφερε τάσσεται ξεκάθαρα υπερ της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα, καθόλη την διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται.

Ενόψει των θεμάτων που προέκυψαν, τόσο όσο αφορά τη διαδικασία, αλλά και την ουσία της μεταρρύθμισης, το ΔΗΚΟ πρότεινα όπως διεξαχθούν τοπικά δημοψηφίσματα. «Στόχος μας ασφαλώς, να διασφαλίσουμε την δημοκρατία, την λαϊκή βούληση και κυριαρχία, αφού θεωρούμε ότι τον τελικό λόγο πρέπει να τον έχει ο άμεσα επηρεαζόμενος, που είναι ο πολίτης», ανέφερε ο κύριος Λεωνίδου.

Αναφερόμενος στο προτεινόμενο ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσουν οι πολίτες ανέφερε «θεωρούμε ότι είναι παραπλανητικό και θα δημιουργήσει νέα αδιέξοδα και προβλήματα, αφού περιλαμβάνει τρία επί μέρους ερωτήματα. Είναι η άποψη μας ότι επιβάλλεται να γίνουν κατά τόπους δημοψηφίσματα για να αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες για το μέλλον τους . Για να αποδείξουμε την βούληση και την θέληση μας για ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, έχουμε κατ’ επανάληψη προτείνει τόσο στον Υπουργό, όσο και ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών ότι είμαστε έτοιμοι να ψηφίσουμε τα άλλα δυο νομοσχέδια που αφορούν την μεταρρύθμιση (περί Κοινοτήτων και περί Σύστασης Επαρχιακών Συμβουλίων)».

Καταληκτικά ανέφερε ότι, «Ως εκ τούτου όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ξεκάθαρα, ότι είναι η Κυβέρνηση που επιθυμεί να αναβάλει την ψήφιση και εφαρμογή της μεταρρύθμισης , επιρρίπτοντας ευθύνες στην Βουλή και τα κόμματα.  Εμείς αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε και τονίζουμε εκ νέου την θέση μας ότι είμαστε υπερ της μεταρρύθμισης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top