ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για λύση επανένωσης της Κύπρου

Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για λύση επανένωσης της Κύπρου

Άρχισε την Τετάρτη εκστρατεία διαδικτυακής συλλογής υπογραφών σε Έκκληση που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με σκοπό την έκφραση στήριξης για λύση επανένωσης της Κύπρου. Λύσης όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της 1Cyprus, βασισμένης στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τη συναντίληψη που επιτεύχθηκε στη συνάντηση στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου 2019 με τον τότε Τουρκοκύπριο ηγέτη στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε.

 
Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία επεξηγήθηκε το σκεπτικό της υπερκομματικής αυτής πρωτοβουλίας, η οποία εμφορείται καθαρά από ανησυχία και έγνοια για το μέλλον της Κύπρου, δεδομένου του ορατού κινδύνου μονιμοποίησης της διχοτόμησης, και μελλοντικής ολοκληρωτικής τουρκοποίησης της χώρας μας. Τονίστηκε η πεποίθηση ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος αυτός είναι η επανένωση της Κύπρου με βάση τις αρχές που αναφέρονται πιο πάνω και, λεπτομερώς, στην Έκκληση. Την Έκκληση αρχικά προσυπόγραψαν 150 γνωστοί Κύπριοι.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη προβλήθηκαν ολιγόλεπτες οπτικογραφημένες παρεμβάσεις στο ίδιο πνεύμα και υπέρ της επανένωσης της Κύπρου από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Βασιλείου, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, το νομικό διεθνολόγο Τουμάζο Τσιελεπή, και τον πρώην Βουλευτή και Συμπρόεδρο της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά Τάκη Χατζηδημητρίου. Η ομάδα των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας αποτελείται από τους Φάνο Επιφανίου, επιχειρηματία, Ανδρέα Μάτση, επιχειρηματία, Ελευθέριο (Έρικ) Μοντάνιο, δικηγόρο, Χρήστο Π. Παναγιωτίδη, πολιτικό αναλυτή και εγκεκριμένο λογιστή, και Παύλο Αναστασιάδη, πρώην πρέσβη.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top