ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις περιμέναμε, αυστηρότερα μέτρα έρχονται - Το επόμενο βήμα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις περιμέναμε, αυστηρότερα μέτρα έρχονται - Το επόμενο βήμα

Έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία όλων των εμπλεκομένων αφού οι αριθμοί κρουσμάτων αλλά -κυριότερα- νοσηλευόμενων, συνεχίζουν να βρίσκονται στα ύψη.

Η Εθνική Αναφορά μάλιστα, επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές, αφού τα στοιχεία του τελευταίου δεκαπενθημέρου προκαλούν σοκ. Σε 14 μόλις μέρες καταγράφηκαν  συνολικά 6656 περιστατικά κορωνοϊού, 26 θάνατοι, ενω ο δείκτης μεταδοτικότητας κινειται πια πέραν του 1%.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα αρνητικά ρεκόρ σε εισαγωγές και νοσηλείες, ‘σπάνε’ το ένα μετά το άλλο και μελετώντας την αυξητική τάση το Υπουργείο Υγείας φέρεται να αντιλαμβάνεται πως με αυτό τον ρυθμό το σύστημα υγείας θα κινδυνεύσει με κατάρρευση, φτάνοντας στο σημείο που απευχόμασταν να φτάσουμε εδώ και 13 μήνες.

Γι’αυτό και η όποια συζήτηση για χαλαρώσεις στο παρόν στάδιο θα πρέπει να θεωρείται απαγορευμένη, αφού με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας -και όπως διαμήνυαν και μέλη της επιστημονικής ομάδας- πιο πιθανό είναι να δούμε νέα αυστηρότερα μέτρα, παρά χαλαρώσεις.

Αυτό που εξάγεται μάλιστα από τις πρώτες συζητήσεις -αν και πρώιμο, αφού οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στις 23/4- είναι πως το αισιόδοξο σενάριο είναι να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα μέχρι και τον Μάιο.

Για κατάργηση SMS λοιπόν στο 8998, παύση του κέρφιου αλλά και μεγαλύτερες συναθροίσεις... ούτε λόγος!

Μοναδική προτεραιότητα είναι η αποφόρτιση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση του εμβολιαστικού πλάνου, κάτι που θα ‘φρενάρει’ τη μεταδοτικότητα επιτρέποντας σιγά-σιγά να επιστρέψουμε σε παλαιότερες συνήθειες και τρόπο ζωής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Άλλη μια συνάντηση, την τελευταία τους πριν την Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα έχουν την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν. Η συνάντηση, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών και της συνέχισης της ουσιαστικής συζήτησης, ορίστηκε για τις 11:00 π.μ.

BEST OF TOTHEMAONLINE