ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις περιμέναμε, αυστηρότερα μέτρα έρχονται - Το επόμενο βήμα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις περιμέναμε, αυστηρότερα μέτρα έρχονται - Το επόμενο βήμα

Έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία όλων των εμπλεκομένων αφού οι αριθμοί κρουσμάτων αλλά -κυριότερα- νοσηλευόμενων, συνεχίζουν να βρίσκονται στα ύψη.

Η Εθνική Αναφορά μάλιστα, επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές, αφού τα στοιχεία του τελευταίου δεκαπενθημέρου προκαλούν σοκ. Σε 14 μόλις μέρες καταγράφηκαν  συνολικά 6656 περιστατικά κορωνοϊού, 26 θάνατοι, ενω ο δείκτης μεταδοτικότητας κινειται πια πέραν του 1%.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα αρνητικά ρεκόρ σε εισαγωγές και νοσηλείες, ‘σπάνε’ το ένα μετά το άλλο και μελετώντας την αυξητική τάση το Υπουργείο Υγείας φέρεται να αντιλαμβάνεται πως με αυτό τον ρυθμό το σύστημα υγείας θα κινδυνεύσει με κατάρρευση, φτάνοντας στο σημείο που απευχόμασταν να φτάσουμε εδώ και 13 μήνες.

Γι’αυτό και η όποια συζήτηση για χαλαρώσεις στο παρόν στάδιο θα πρέπει να θεωρείται απαγορευμένη, αφού με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας -και όπως διαμήνυαν και μέλη της επιστημονικής ομάδας- πιο πιθανό είναι να δούμε νέα αυστηρότερα μέτρα, παρά χαλαρώσεις.

Αυτό που εξάγεται μάλιστα από τις πρώτες συζητήσεις -αν και πρώιμο, αφού οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στις 23/4- είναι πως το αισιόδοξο σενάριο είναι να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα μέχρι και τον Μάιο.

Για κατάργηση SMS λοιπόν στο 8998, παύση του κέρφιου αλλά και μεγαλύτερες συναθροίσεις... ούτε λόγος!

Μοναδική προτεραιότητα είναι η αποφόρτιση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση του εμβολιαστικού πλάνου, κάτι που θα ‘φρενάρει’ τη μεταδοτικότητα επιτρέποντας σιγά-σιγά να επιστρέψουμε σε παλαιότερες συνήθειες και τρόπο ζωής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top