ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η πανδημία έκανε λιγότερο νευρικούς τους Ευρωπαίους οδηγούς

Η πανδημία έκανε λιγότερο νευρικούς τους Ευρωπαίους οδηγούς

Πρόκειται πιθανότατα για ένα «έμμεσο αποτέλεσμα» της υγειονομικής κρίσης: οι Ευρωπαίοι, ανάμεσά τους και οι Έλληνες, είναι λιγότερο νευρικοί στο τιμόνι μετά την εκδήλωση της πανδημίας της Covid-19, σύμφωνα με το 11ο Βαρόμετρο Υπεύθυνης Οδήγησης του ιδρύματος Vinci Autoroutes που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι οδηγοί βρίζουν πλέον λιγότερο εύκολα, αν και εξακολουθούν να βρίζουν πολύ συχνά: 52% έχουν ήδη βρίσει έναν άλλο οδηγό, ποσοστό που είναι μειωμένο κατά τέσσερις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στην αρχή της περασμένης χρονιάς, πριν ξεσπάσει η επιδημία του νέου κορωνοϊού.

Επίσης λιγότεροι είναι οι οδηγοί που κορνάρουν χωρίς να υπάρχει λόγος (47%, -4 μονάδες) και που θεωρούν ότι γίνονται «άλλος άνθρωπος» στο τιμόνι, δηλαδή πιο νευρικοί, παρορμητικοί ή επιθετικοί (12%, -4).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top