ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποδεκτές από Διοικητικό Δικαστήριο προσφυγές για το χαλλούμι, διορθώνεται το τυπικό λάθος

Αποδεκτές από Διοικητικό Δικαστήριο προσφυγές για το χαλλούμι, διορθώνεται το τυπικό λάθος

Το Υπουργείο Γεωργίας ενημερώνει ότι το Διοικητικό Δικαστήριο της Κύπρου, αποφάσισε τη Δευτέρα όπως αποδεχθεί τις προσφυγές που κατέθεσαν το 2014 οι ενιστάμενοι κατά την Εθνική διαδικασία εξέτασης της προώθησης της αίτησης καταχώρισης της ονομασίας «Χαλλούμι» (Halloumi) και «Hellim» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνει επίσης ότι θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για διόρθωση του τυπικού λάθους για τον οποίο ακυρώθηκαν οι διοικητικές πράξεις και επανέκδοσή τους. 


Με βάση ανακοίνωση του Υπουργείου, υπενθυμίζεται ότι, μετά και τη δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 30/11/2012 της επίσημης γνωστοποίησης της αίτησης για κατοχύρωση της ονομασίας «Χαλλούμι» (Halloumi) και «Hellim», υποβλήθηκαν ενστάσεις, οι οποίες, αφού εξετάστηκαν από την αρμόδια Συμβουλευτική Επιτροπή, απορρίφθηκαν.

Οι ενιστάμενοι κατέθεσαν προσφυγές επί των αποφάσεων της Συμβουλευτικής Επιτροπής, οι οποίες σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, έγιναν αποδεκτές, αναφέρεται.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διοικητικές πράξεις που προσβάλλονται με τις πιο πάνω προσφυγές έχουν ακυρωθεί για τυπικό λόγο  (παρατυπία-απουσία μέλους) σε σχέση με την σύνθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής, στη συνεδρία στην οποία εξετάστηκαν οι προσβαλλόμενες αποφάσεις. 

Το Υπουργείο, σημειώνεται, «με βάση την κείμενη Νομοθεσία, θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για διόρθωση του τυπικού λάθους και επανέκδοση των διοικητικών πράξεων και προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας».

Τονίζεται ότι το τυπικό σφάλμα αφορά μόνο την Εθνική Διαδικασία, η οποία, σύμφωνα και με προηγούμενη απόφαση του ίδιου Διοικητικού Δικαστηρίου, αποτελεί αυτόνομη και διακριτή διαδικασία ξεχωριστή από την διαδικασία η οποία προβλέπεται ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με την αίτηση για εγγραφή του χαλλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και του Εκτελεστικού Κανονισμού της Επιτροπής της 12ης Απριλίου 2021 για την καταχώριση ονομασίας στο μητρώο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων [«Χαλλούμι» (Halloumi)/«Hellim» (ΠΟΠ)].

Το Υπουργείο ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι διαδικασίες για την έναρξη από την 1η Οκτωβρίου 2021 της υλοποίησης του Εκτελεστικού Κανονισμού για την καταχώριση του χαλλουμιού ως προϊόντος ΠΟΠ συνεχίζονται κανονικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top