ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαβαντίς: Στόχος του Έιντε μια σύνοδος στη Νέα Υόρκη

Χαβαντίς: Στόχος του Έιντε μια σύνοδος στη Νέα Υόρκη

Κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη και με το επιχείρημα της επίτευξης προόδου και του “μισάνοικτου δρόμου προς τη λύση” ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε στοχεύει να φέρει τις πλευρές σε μια συνάντηση και επιπλέον στο ίδιο τραπέζι τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Σε δημοσίευμα της η τ/κ εφημερίδα “Χαβαντίς” γράφει ότι στη συνάντηση Ακιντζί – Αναστασιάδη καθορίστηκαν τα σημεία που δεν επιτεύχθηκε πρόοδος την περίοδο Ερογλου – Χριστόφια και Έρογλου – Αναστασιάδη. Ως “καθοδηγητικό” χαρακτηρίστηκε το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου από τους δύο ηγέτες. Υπήρξε επίσης ομοφωνία ως προς το ότι το τελευταίο στάδιο στο οποίο έφθασαν οι Ερογλου – Αναστασιάδης και οι συγκλίσεις Ταλάτ – Χριστόφια βρίσκονται στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Χαβαντίς”, τα ΗΕ στηρίζουν τις δύο πλευρές και στο θέμα των αμοιβαίων ΜΟΕ, ενώ αναμένεται ότι οι δύο ηγέτες θα δώσουν εντολή να ολοκληρωθούν σύντομα οι υποδομές για τη λειτουργία της κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρο το νησί. Ο κ. Έιντε, προστίθεται, ζήτησε από τους ηγέτες μέτρα που θα φέρουν κοντά τις δύο κοινότητες και θα διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Στο θέμα της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τη “Χαβαντίς”, δόθηκε εντολή να εμπλακούν και τα δύο εμπορικά επιμελητήρια. Επιπλέον, επιτεύχθηκε συμφωνία ως προς το να δώσουν σημασία οι δύο ηγέτες και οι εκπρόσωποί τους στη “γλώσσα της ειρήνης”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

«Διαβεβαιώνουμε τον κυπριακό λαό ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια από την επίλυση του Κυπριακού, του ύψιστου εθνικού ζητήματος και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να υπάρξουν εξελίξεις», είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top