Καταστροφικές πυρκαγιές στον Λίβανο, ένας πυροσβέστης νεκρός

Καταστροφικές πυρκαγιές στον Λίβανο, ένας πυροσβέστης νεκρός

Καταστροφικές πυρκαγιές έχουν μετατρέψει σε στάχτη μεγάλες εκτάσεις των πευκοδασών του Λιβάνου, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν πυροσβέστη και αναγκάζοντας κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, έγινε σήμερα γνωστό από το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας.


Η πυροσβεστική υπηρεσία και ο στρατός προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, τις οποίες αναζωπυρώνουν οι θυελλώδεις άνεμοι, σε χωριά στην περιοχή Ακάρ, στο βόρειο τμήμα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν έδωσε εντολή στους επικεφαλής του στρατού και της πολιτικής προστασίας να πάρουν βοήθεια από την Κύπρο, η οποία προηγούμενα χρόνια έχει στείλει ελικόπτερα στις δασικές πυρκαγιές που μαίνονταν ανεξέλεγκτα.

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE