ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Koρυφώνεται σήμερα στο Ανώτατο η διαμάχη Γενικού Εισαγγελέα και Bοηθού Γενικού Εισαγγελέα

Koρυφώνεται σήμερα στο Ανώτατο η διαμάχη Γενικού Εισαγγελέα και Bοηθού Γενικού Εισαγγελέα

Το Ανώτατο Δικαστήριο, ως Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, εξετάζει σήμερα το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για διαθεσιμότητα και απόλυση του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την αίτηση, η ανάρμοστη συμπεριφορά του κυρίου Ερωτοκρίτου αφορά πράξεις, ενέργειες και δηλώσεις του, αμέσως μετά την ανακοίνωση του πορίσματος Καλλή. Αναφέρεται επίσης σε υποθέσεις που αφορούν επιβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, τις οποίες χειρίστηκε ο κύριος Ερωτοκρίτου, υπό συνθήκες που υποδηλώνουν σύγκρουση συμφέροντος.

Το χειρισμό της αίτησης εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη έχουν αναλάβει οι δικηγόροι Χρίστος Κληρίδης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

Αύριο στο επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αρχίζει η εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης που καταχώρησε εναντίον του Ρικκου Ερωτοκρίτου και τριών άλλων η Νομική Υπηρεσία. Η ποινική υπόθεση στηρίχθηκε στη βάση του πορίσματος Καλλή.

Στο κατηγορητήριο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται κατηγορίες δεκασμού, δωροληψίας, δωροδοκίας και κατάχρησης εξουσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε γιατί είναι η βασίλισσα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Ντορντμουντ στον τελικό του Champions League και σήκωσε στον ουρανό του Γουέμπλεϊ το 15ο τρόπαιο της!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top