ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είχαν συμπτώματα και πήγαν κανονικά σχολείο - Έτσι μεγάλωσε το cluster σε Δημοτικό της Λεμεσού

Είχαν συμπτώματα και πήγαν κανονικά σχολείο - Έτσι μεγάλωσε το cluster σε Δημοτικό της Λεμεσού

Στα 35 ανήλθαν τα κρούσματα που αφορούν μαθητές και προσωπικό σε Δημοτικό Σχολείο της Λεμεσού.

Στην πρώτη τάξη που βρέθηκαν κρούσματα εντοπίστηκαν 12 κρούσματα και διαφάνηκε ότι η διασπορά έγινε εντός της τάξης, γεγονός αναμενόμενο, εφόσον τα παιδιά είναι στον ίδιο χώρο πολλές ώρες και αναπόφευκτα έχουν στενή επαφή.

Σε σχέση με κρούσματα που εντοπίστηκαν σε άλλα τμήματα, η μετάδοση έγινε εξωσχολικά. Κάποια από τα παιδιά της τάξης με τη συρροή των 12 κρουσμάτων έχουν αδέρφια σε άλλες τάξεις ή είναι φίλοι ή συμμετέχουν σε εξωσχολικές εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Η αλυσίδα κρουσμάτων δεν προέκυψε από πάρτι, όπως είχε λεχθεί.

Φαίνεται ότι κάποια άτομα από την αλυσίδα, ενώ είχαν συμπτώματα πήγαν στο σχολείο. Τονίζεται εκ νέου ότι οποιοδήποτε άτομο έχει συμπτώματα, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή όχι, απομονώνεται στο σπίτι και επικοινωνεί με τον Προσωπικό του Ιατρό, ο οποίος αφού αξιολογήσει τα συμπτώματα, μπορεί να παραπέμψει τον δικαιούχο του για PCR μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο νόσησης με κορωνοϊό.

Μέχρι να ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για κορωνοϊό ή για άλλη λοίμωξη και αντιμετωπιστεί ιατρικά από τον Προσωπικό Ιατρό, αποφεύγεται οποιαδήποτε κοινωνική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα και έχουν δοθεί οι πιο κάτω οδηγίες:

Τα παιδιά και το προσωπικό του σχολείου που αξιολογήθηκαν ως στενές επαφές και έχουν λάβει οδηγίες αυτοπεριορισμού, θα παραμείνουν σε περιορισμό μέχρι το πέρας του χρονικού διαστήματος που απαιτείται.

Όλοι οι μαθητές και το προσωπικό θα υποβληθούν εντός του Σαββατοκύριακου σε εξέταση PCR μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Όσα άτομα δεν δηλώθηκαν ως στενές επαφές θα επιστρέψουν στο σχολείο τη Δευτέρα και στην είσοδο του σχολείου θα υπάρχει κινητή μονάδα δειγματοληψίας για τη διενέργεια rapid test σε όλους. Όσοι εντοπιστούν θετικοί, θα επιστρέφουν στο σπίτι και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο για τα θετικά περιστατικά COVID.

Έγινε ισχυρή σύσταση για πιο αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top