Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν συνάντηση Βαρθολομαίου-Μπάιντεν

Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν συνάντηση Βαρθολομαίου-Μπάιντεν

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές Μάρκο Ρούμπιο και Μπομπ Μενέντεζ πήραν την πρωτοβουλία και μαζί με 48 συναδέλφους κατέθεσαν αίτημα στη Γερουσία, ζητώντας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να υποδεχτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τρόπο που αρμόζει στον πνευματικό ηγέτη των ορθοδόξων χριστιανών του κόσμου.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα και η επίσκεψη του συμπίπτει με την 30ή επέτειο της εκλογής του στον θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Εκτιμούμε το γεγονός ότι η Αυτού Αγιότης είναι ένας κορυφαίος υποστηρικτής του κόσμου για τον διαθρησκευτικό διάλογο και την ειρήνη», έγραψαν οι γερουσιαστές, συγχαίροντας συγκεκριμένα την ιστορική, όπως λένε, πράξη της προσευχής για την ειρήνη με τον Πάπα Φραγκίσκο στον τάφο του Χριστού, στην Ιερουσαλήμ, το 2014 επισημαίνοντας παράλληλα την υψηλή εκτίμηση τους και χαρακτηρίζοντας τον Πατριάρχη ως έναν κατεξοχήν διεθνή ηγέτη για τα ζητήματα του περιβάλλοντος.

«Αυτή η επίσκεψη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το Κογκρέσο μας και το Εκτελεστικό Σώμα να ακολουθήσουν τα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη και να καταδείξουν την αμοιβαία επιθυμία μας για την ειρήνης και τη συνεργασία» καταλήγουν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.