ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία του ΟΧΙ, είπε ο Υπουργός Μεταφορών

Οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία του ΟΧΙ, είπε ο Υπουργός Μεταφορών

Όλοι οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία και τη σημασία του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος. 

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στην Λεωφόρο Αθηνών, στη Λάρνακα, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Υπουργός ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλο τον κόσμο. Σήμερα γιορτάζουμε την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ, ένα ΟΧΙ το οποίο οι ηγέτες του τότε κόσμου παραδέχθηκαν την ιστορική του σημασία και που ουσιαστικά άλλαξε το αποτέλεσμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου».
 
Πρόσθεσε ότι «όλοι μας οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε αυτό το ΟΧΙ, την ιστορία και τη σημασία του στα παιδιά μας και αυτό ακριβώς κάνουμε με τις παρελάσεις».
 
Σημειώνεται ότι την παρέλαση παρακολούθησαν από ειδική εξέδρα που στήθηκε στην Λεωφόρο Αθηνών, ο Υπουργός Μεταφορών, ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο Μητροπολίτης Κιτίου, βουλευτές, στρατιωτικές, αστυνομικές και πολιτειακές αρχές και πλήθος κόσμου.
 
Στην παρέλαση έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων, σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Λάρνακας, το ειδικό σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας», η Εθνική Φρουρά, η Πολιτική Άμυνα και Σώματα Προσκόπων.
 
Παραλιακός δρόμος Λάρνακας – Δεκέλειας
---------------------------------------------------------
Ερωτηθείς για το θέμα της Γ Φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας ο κ. Καρούσος ανέφερε πως «πρόκειται για ένα έργο το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εξαγγείλει και το είχε θέσει μέσα στις προτεραιότητες του. Ανακοινώθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο που είναι σημαντικό για την πόλη και την επαρχία Λάρνακας, με προϋπολογισμό περίπου 21, 5 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ».
 
Πρόσθεσε πως «οι προσφορές έχουν προκηρυχθεί και θα κλείσουν αρχές Ιανουαρίου και ο στόχος είναι πριν το καλοκαίρι να αρχίσουν οι εργασίες για αυτό το μεγαλεπήβολο έργο, το οποίο θα δέσει με τα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη στη Λάρνακα. Πρώτο και καλύτερο έργο στη Λάρνακα είναι το λιμάνι και η μαρίνα και μέχρι σήμερα όλα βαίνουν καλώς ούτως ώστε να μεταβιβάσουμε και να τηρήσουμε τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει με τον επενδυτή».
 
Μεταξύ των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη πόλη και επαρχία Λάρνακας ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών «είναι οι κυματοθραύστες στα Περβόλια και την Ορόκλινη και άλλα έργα που προχωρούμε και υλοποιούμε σαν κυβέρνηση, πάντα με βάση τις εξαγγελίες και το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top