ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικές επαφές του ΓΓ ΑΚΕΛ σε Foreign Office και Βουλή των Κοινοτήτων

Πολιτικές επαφές του ΓΓ ΑΚΕΛ σε Foreign Office και Βουλή των Κοινοτήτων

Με πολιτικές επαφές συνεχίστηκε το πρωί και το μεσημέρι της Πέμπτης το πρόγραμμα του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Το μεσημέρι έγινε δεκτός στο Foreign Office από την Υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις Γουέντι Μόρτον.

Στην ατζέντα της «χρήσιμης» συζήτησης, όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Στεφάνου, ήταν η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό.

«Η κ. Μόρτον συμμερίστηκε την ανησυχία μας αναφορικά με το συνεχιζόμενο αδιέξοδο που υπάρχει στο Κυπριακό από το 2017, σε συνδυασμό με τις ενέργειες της Τουρκίας οι οποίες παραβιάζουν ψηφίσματα του ΟΗΕ και ενισχύουν τα κατοχικά τετελεσμένα που επιβαρύνουν τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού», δήλωσε ο κ. Στεφάνου στο ΚΥΠΕ εξερχόμενος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Μοιραστήκαμε με την κ. Μόρτον τη θέση του ΑΚΕΛ για τη συνέχιση των προσπαθειών έτσι ώστε να σπάσει το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά και την ίδια ώρα την ενημέρωσα αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει το ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με τη δημιουργία δυναμικής για να μπορέσουμε να σπάσουμε το αδιέξοδο», συνέχισε ο κ. Στεφάνου.

Ήταν, είπε,« μια πολύ χρήσιμη συνάντηση και με την υπουργό συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή σχετικά με τις προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό».

Νωρίτερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είχε συνάντηση στη Βουλή των Κοινοτήτων με τον σκιώδη Υφυπουργό Ειρήνης και Αφοπλισμού του Εργατικού Κόμματος Φέιμπιαν Χάμιλτον, πάλι με βασικό άξονα συνομιλίας το Κυπριακό.

«Συζητήσαμε και για το αδιέξοδο, συζητήσαμε και για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού. Συζητήσαμε επίσης και για τα ζητήματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής, του μεταναστευτικού και άλλα που απασχολούν τόσο την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο ολόκληρο», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, «συζητήσαμε και για τις σχέσεις μεταξύ του ΑΚΕΛ και του Εργατικού Κόμματος, οι οποίες πάνε πίσω αρκετά χρόνια και συμφωνήσαμε ότι αυτές τις σχέσεις θα τις συνεχίσουμε και θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω».

Στις επαφές του τον συνόδευαν οι Τουμάζος Τσελεπής, επικεφαλής του γραφείου Κυπριακού, Σταύρη Καλοψιδιώτου, μέλος του γραφείου Κυπριακού και Ανδρέας Γρηγορίου Γραμματέας ΑΚΕΛ Μ. Βρετανίας.

Το βράδυ ο κ. Στεφάνου θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με Βουλευτές και δημοτικούς συμβούλους του βορείου Λονδίνου, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της επίσκεψης του στη βρετανική πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top