ΔΙΕΘΝΗ

Πυραυλική επίθεση στην πόλη Αρμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν - Eκτοξεύτηκαν «Δώδεκα βαλλιστικοί πύραυλοι»

Πυραυλική επίθεση στην πόλη Αρμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν - Eκτοξεύτηκαν «Δώδεκα βαλλιστικοί πύραυλοι»

Επίθεση με πυραύλους σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην πόλη Αρμπίλ, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. Από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα, όπως δήλωσε ο Σαμάν Μπαρζανί, Υπουργός Υγείας της τοπικής κυβέρνησης.

«Δώδεκα βαλλιστικοί πύραυλοι» εκτοξεύτηκαν από τοποθεσία εκτός της ιρακινής επικράτειας με στόχο το Αρμπίλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Περιφέρειας του Κουρδιστάν.

Η πυραυλική επίθεση σημειώθηκε κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ και το αεροδρόμιο. Το τηλεοπτικό δίκτυο Kurdistan24 δημοσίευσε εικόνες από καταστροφές στις εγκαταστάσεις του σε αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το αεροδρόμιο της πόλης και το αμερικανικό προξενείο δεν ανέφεραν ζημιές από την επίθεση.

«Καταδικάζουμε αυτή την τρομοκρατική επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον πολλών τμημάτων του Αρμπίλ, καλούμε τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός του ιρακινού Κουρδιστάν, ο Μασρούρ Μπαρζανί.

Η τελευταία επίθεση κατά της πόλης Αρμπίλ σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν drones έπληξαν το αεροδρόμιο, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Δύο βαριά τραυματίες - Δείτε βίντεο



Ευρωεκλογές- Ανεβάζουν στροφές τα κόμματα- Η μάχη των εντυπώσεων

Ευρωεκλογές- Ανεβάζουν στροφές τα κόμματα- Η μάχη των εντυπώσεων

Βρισκόμαστε μία ανάσα για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, με τα κόμματα να ανεβάζουν στροφές με στόχο τις Ευρωεκλογές κυρίως και αυτό γιατί η δύναμη των κομμάτων θα διαφανεί μέσα από τα ποσοστά που θα λάβουν και πώς αυτά, θα καθορίσουν  την επόμενη μέρα, αλλά και πως θα κινηθούν μέχρι τις βουλευτικές του 2026.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top