ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κατά 50% πιο μεταδοτική η «Όμικρον 2» από την Όμικρον - Κυριαρχεί στην Ελλάδα

Κατά 50% πιο μεταδοτική η «Όμικρον 2» από την Όμικρον - Κυριαρχεί στην Ελλάδα

Για επικράτηση της παραλλαγής «Όμικρον 2» στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, επισημαίνοντας ότι είναι ακόμα πιο μεταδοτική και πως θα εκτοπίσει την Όμικρον.

«Ζούμε στον αστερισμό της Όμικρον 2», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός αναφέροντας ότι η υποπαραλλαγή αποτελεί το 70% των νέων κρουσμάτων και νοσηλειών.

Εξήγησε πως, «δεν είναι ικανή να προκαλέσει νέο κύμα, αντίστοιχο της Όμικρον», ωστόσο είναι ικανή να παρατείνει το υφιστάμενο κύμα και μπορεί να φτάσουμε τα 30.000-35.000 κρούσματα, αν δεν προσέξουμε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό και την ανοσία, είπε ότι όσοι νόσησαν πρόσφατα με την Όμικρον ή έκαναν την 3η δόση πριν 2 μήνες έχουν μεγάλη προστασία απέναντι στην Όμικρον 2.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι «δεν φαίνεται να είναι πιο επικίνδυνη από την Όμικρον σε κλινικό επίπεδο, είναι όμως 50% πιο μεταδοτική».

Ο ίδιος εκτιμά ότι ο αριθμός των θανάτων, δεν θα αυξηθεί περαιτέρω. Ακόμη, για την 4η δόση του εμβολίου ανέφερε ότι δεν συζητείται να επαναληφθεί στο σύνολο του πληθυσμού.

Τέλος, είπε ότι η «Όμικρον 2» επικρατεί σε δομές φροντίδας ευάλωτων ατόμων, καθώς την μεταφέρουν οι εμβολιασμένοι, δηλαδή το προσωπικό που μπορεί να είναι ασυμπτωματικό και να μην γνωρίζει ότι νοσεί.

Πηγή: cnn.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top