ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμη η έκθεση για Γιωρκάτζη από Επιτροπή Θεσμών - Σεπτέμβρη στην Ολομέλεια

Έτοιμη η έκθεση για Γιωρκάτζη από Επιτροπή Θεσμών - Σεπτέμβρη στην Ολομέλεια

Στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, δηλαδή πιθανότατα το Σεπτέμβριο αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της βουλής, η έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής θεσμών σε σχέση με το ζήτημα των συμβολαίων της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας ΧρυστάλλαςΓιωρκάτζη και η στάση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Η επιτροπή θεσμών με βάση το πόρισμα της διαπίστωσε πως η διοικητής της ΚΤ ΧρυστάλλαΓιωρκάτζη με πρόθεση διαφοροποίησε τους όρους του συμβολαίου της, ενώ με δόλο επιχείρησε να υπερκεράσει τα εμπόδια που θα εμφανιζόνταν σε σχέση με το διορισμό της. 

Διαπιστώνονται επίσης απαράδεκτες ενέργειες, προχειρότητες και ελλείψεις στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Τα συμπεράσματα του πορίσματος χωρίζονται σε τρεις κύριους πυλώνες που αφορούν το θεσμό του διοικητή της ΚΤ, τους χειρισμούς της προεδρίας και τις έρευνες για το τραπεζικό σκάνδαλο περιλαμβανομένων και πιθανών κινδύνων αναφορικά με τις εν εξελίξει δικαστικές ή άλλες διαδικασίες. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης, δήλωσε πως η έκθεση αποτελείται από κοινές θέσεις και διαπιστώσεις των βουλευτών, επισημαίνοντας πως δόθηκε η έκθεση στα κόμματα και στη συνέχεια θα δοθεί στον πρόεδρο της βουλής, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον γενικό εισαγγελέα. 

Είπε πως στην έκθεση περιλαμβάνεται το ιστορικό της υπόθεσης, εισηγήσεις, συμπεράσματα και διαπιστώσεις της επιτροπής. Σημείωσε ότι η έκθεση θα συζητηθεί στην ολομέλεια τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.  Το μέγα ζητούμενο, σημείωσε, είναι τα συμπεράσματα να έχουν πρακτική εφαρμογή. 

Σημείωσε πως στην έκθεση περιλαμβάνεται πρόνοια για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας σε ότι αφορά το ασυμβίβαστο και τη σύγκρουσή συμφερόντων. Σε σχέση με τη σύγκρουση συμφερόντων ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε πως θα δοθούν οδηγίες στις υπηρεσίες της βουλής για την ετοιμασία σχετικής έκθεσης. 

stockwatch.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top