LIKE ONLINE

Πιο ακριβά κι από κρέας - Η χώρα όπου τα κρεμμύδια θεωρούνται πολυτέλεια

Πιο ακριβά κι από κρέας - Η χώρα όπου τα κρεμμύδια θεωρούνται πολυτέλεια

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα, το κρεμμύδι φαίνεται πως έχει γίνει είδος πολυτελείας στις Φιλιππίνες. Μάλιστα, η αύξηση της τιμής που έχει καταγράψει είναι τέτοια, που το έχει βάλει πλέον πάνω από το κρέας. Αυτή τη στιγμή ένα κιλό κρεμμύδια στις Φιλιππίνες κοστίζει περίπου 10,15 ευρώ, ενώ ένα ολόκληρο κοτόπουλο μπορεί κανείς να το αγοράσει κάποιος μόνο με 3.69 ευρώ.

Η τιμή των κρεμμυδιών είναι υψηλότερη κι από τον ημερήσιο κατώτατο μισθό της χώρας, ο οποίος υπολογίζεται περίπου στα 8.30 ευρώ. Επιπλέον, αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι πως οι Φιλιππίνες είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς κρεμμυδιών στον κόσμο, καθώς καταναλώνουν περισσότερα από ό,τι παράγουν. Μπορεί να αποτελούν βασική τροφή για τους Φιλιππινέζους, αλλά δύσκολα αποθηκεύονται λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν δύο παράγοντες που εξηγούν αυτή την ιστορική άνοδο της τιμής του κρεμμυδιού. Από τη μια οι κακές συγκομιδές που σημειώθηκαν πέρυσι λόγω του μεγάλου τυφώνα που κατέστρεψε τις Φιλιππίνες μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, αλλά και το γεγονός πως οι εισαγωγές κρεμμυδιών ξεκίνησαν αργότερα από το συνηθισμένο, κάτι που προκάλεσε άνοδο της τιμής.

Η κατάσταση εντωμεταξύ είναι τέτοια που πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πώληση των κρεμμυδιών. Οι αρχές της χώρας έχουν κατασχέσει πολλά παράνομα φορτία κρεμμυδιών, συμπεριλαμβανομένου ενός από την Κίνα αξίας 286.000 ευρώ. Αυτή η άνοδος της τιμής των κρεμμυδιών έχει επηρεάσει και τον τομέα της εστίασης, αφού αρκετά εστιατόρια έχουν σταματήσει να βάζουν στο μενού τους πιάτα που περιέχουν κρεμμύδι

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, πολλοί μάγειρες έχουν αναζητήσει υποκατάστατα κρεμμυδιού για τα πιάτα τους. Για αρκετούς πάντως η λύση είναι ένα είδος κρεμμυδιού που παράγει η χώρα, το οποίο ονομάζεται lasona. Ωστόσο, διαφέρει σε γεύση και σε μέγεθος από τα κλασσικά κρεμμύδια που γνωρίζουμε.

 ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

«Διαβεβαιώνουμε τον κυπριακό λαό ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια από την επίλυση του Κυπριακού, του ύψιστου εθνικού ζητήματος και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να υπάρξουν εξελίξεις», είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top