ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπή: Παιδιά στοχοποίησαν ανήλικο ως γκέι - Γέμισαν πάρκο με αφίσες με το τηλέφωνό του

Ντροπή: Παιδιά στοχοποίησαν ανήλικο ως γκέι - Γέμισαν πάρκο με αφίσες με το τηλέφωνό του

Δεν το χωράει ο νους. Άγνωστοι γέμισαν πάρκο της Λευκωσίας με αφίσες με το τηλέφωνο ανήλικου σημειώνοντας δίπλα τη λέξη «gay» και χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του Omega, το παιδί δέχεται μπούλινγκ από άλλα ανήλικα αγόρια. Με σπρέι μάλιστα έγραψαν διάφορα συνθήματα. Οι γονείς έχουν προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, ωστόσο - μετά και από επιτόπια αυτοψία - η απάντησή τους, ότι δηλαδή δεν προκύπτει ποινικό αδίκημα, δεν άφησε ικανοποιημένη τη μητέρα του παιδιού.

Φιλοξενούμενη στην εκπομπή, η Επίτροπος Προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «βαρβαρότητα». «Δυστυχώς όταν αυτές τις πράξεις τις κάνουν τα ίδια τα παιδιά προκαλεί ανησυχία για το τι συμβαίνει γύρω μας», τόνισε η Επίτροπος.

«Θεωρώ ότι η περίπτωση αυτή που έχουν ανάγκη παιδιά να εκθέσουν ένα άλλο παιδί είναι πολύ σοβαρή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όμως και οι ίδιοι οι γονείς πρέπει να παραδεχθούν ότι προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες, και να μιλήσουν με τα παιδιά τους να βρουν τις αιτίες που το προκάλεσαν», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Μιχαηλίδης, Γραμματέας της Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, με βάση την εμπειρία της οργάνωσης ειδικά τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε καταγγελίες που έχουμε κάνει ανταποκρίθηκε άμεσα. «Το θέμα είναι γιατί δεν προχωρούν οι υποθέσεις..πρόσφατες υποθέσεις για παράδειγμα είναι η επίθεση στο ΤΕΠΑΚ στην οποία δεν έχει στοιχειοθετηθεί η υπόθεση γιατί δεν βρήκαν τα άτομα που το έπραξαν, και άλλη ειναι το ομοφοβικό βίντεο από υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς που έχει πάει στην Εισαγγελία και δεν έχουμε κάτι νεότερο», υπέδειξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top